Szlovák demokraták: Magyarország beavatkozik a választási kampányba

2023. szeptember 26. 14:16

Berágtak a magyar külügyminiszterre Eduard Hegerék.

2023. szeptember 26. 14:16
Bucharest Nine Meet In Warsaw

Szijjártó Péter, magyar külügyminiszter kedden és szerdán Szlovákiába utazik, hogy részt vegyen a Szövetség párt kampányrendezvényein. Az Eduard Heger vezette Demokraták szerint ezzel Magyarország durván beavatkozik a választási kampányba – tudatta az Új Szó.

A lap ismertette, hogy a magyar diplomácia vezetője kedden a szlovákiai magyar párt borsi kastélyban tartott kampányrendezvényén vesz részt, szerdán pedig Gútára utazik, ahol a helyi malom egy új részét mutatják be.

Az Új Szó idézte Jaroslav Naď-ot, a Demokraták alelnökét, aki a keddi sajtótájékoztatóján bírálta a magyar diplomácia vezetőjét, amiért 

anélkül utazik Szlovákiába, hogy arról előzetesen egyeztetett volna a szlovák külügyminisztériummal. 

A volt hadügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte Szijjártó néhány nappal a parlamenti választás előtt tett szlovákiai látogatását.

Naď  felidézte Szijjártó azon, a közelmúltban tett kijelentéseit, amelyet a szlovák rendvédelmi szervek munkájáról tett, illetve felhívta arra is a figyelmet, hogy a magyar külügyminiszter az ellenzéki Smer vezetőjével, Robert Ficóval tartott közös sajtótájékoztatót.

Naď hozzátette, a Demokraták értékelik „a kiváló védelmi együttműködést Magyarországgal”, a jószomszédi kapcsolatok megtartásához azonban szükségesnek tartja azt is, hogy a magyar kormány képviselői ne tegyenek olyan lépéseket, amelyekkel beavatkoznak a választási kampányba és Szlovákia belügyeibe – szögezte le.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:  JAAP ARRIENS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2023. szeptember 28. 00:19
ó tótatyafiak, meg a szlovák cselédség, meg Tót a Pál utcai fiúkból! hát ezek!
hunok99
2023. szeptember 27. 19:37
Te hulye fasz......a te reszveted a szlovak politikaba nagyobb kart okozott az orszagnak......kis kocsog, a szombati valasztasok utan elemesz a retekbe te budos goreny!
Player1
2023. szeptember 26. 19:31
Európa térképén nincs olyan hogy Szlovákia. Felvidék, olyan van.
nempolitizalok-0
2023. szeptember 26. 18:36
Szlovák hazaárulók. Bennünket hibáztatnak a jövendő bukásukért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!