Tovább durvul a kampány Szlovákiában: most tojást vágtak az egyik jelölt fejéhez (videó)

2023. szeptember 19. 16:41

Ezúttal is a kormánypárt jelöltje volt az áldozat.

2023. szeptember 19. 16:41
null

Miután a múlt héten Szlovákia volt kormányfője mellkason rúgta az exbelügyminisztert, majd ezért utóbbi fel is jelentette előbbit, majd politikus esett neki egy őt leköpő civilnek, azt hihettük, hogy túl vagyunk a szeptember 30-i szlovákiai választásokat megelőző kampány mélypontján.

Ezt is ajánljuk a témában

Azonban a finisben is lehet még számítani hasonló eseményekre. Legutóbb például egy képviselőjelöltet dobáltak meg tojással a nyílt utcán – Jozef Pročko, az  Egyszerű Emberek és Független Személyiségek, vagyis az OĽaNO politikusa pedig az egészet videóra vette.

Pročko szerint egy kisebb csoport zavarta meg a kampányakciójukat, az egyik illető ellen pedig az OĽaNO képviselője már korábban tett feljelentést. Ahogy az a videóban is hallható, a férfi próbálta kiűzni őket Losonc belvárosából, miközben fenyegető szavakat intézett a képviselőjelölt felé. Néhány perccel később, amikor Pročko és pártkollégája az incidens körülményeiről beszéltek, megjelent a csoport egyik tagja, majd folytatódott a szóváltás. Ezt követően a politikust elkezdték tojással dobálni, egy pedig közvetlenül az arcában landolt.

Jozef Pročko szerint a harmadik férfi meg is ütötte őt.

A Hogy vagy, Szlovákia? elnevezésű felméréssorozat múlt héten ismertetett friss felmérése szerint a választók negyede még nem döntötte el véglegesen, kire szavaz. A legkevesebb ingadozó választó a Smer és a Republika párt táborában van, a legtöbb a Kereszténydemokrata Mozgalomnál és a Sme rodinánál. A felmérés szerint a válaszadók várakozása szerint az új kormány sokkal jobb, vagy legalábbis valamivel jobb lesz a jelenlegi szakértői kormánynál. 78 százaléknyian bíznak ebben, ami növekedés a februári 72 százalékhoz képest teszi hozzá a videót kiszúró Infostart.hu.

Nyitókép: képernyőmentés

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. szeptember 20. 11:29
Mert itt már biztos a SMER , a Fico siker!-:)
andris-923
2023. szeptember 20. 07:53
Mindegy hogy melyik politikai oldal de így kezelni egy ügyet hát nem mondom hogy Balkán-e de talán megkockáztatom még ott se így rendezik a nézeteltéréseket
need-info
2023. szeptember 19. 21:00
zsolakomarom és lord véder most valahogy nem túl aktívak...
KBA98
2023. szeptember 19. 20:43
Nálunk is volt ilyen csak Demszkynek hívták!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!