Zöld javaslattal rukkolt elő Brüsszel, a B-kategóriás jogsisokat büntetnék vele

2023. szeptember 19. 10:25

„Meggyőződésem, hogy az uniós döntéshozók feladata az európai polgárok segítése és a jogszabályok egyszerűsítése lenne, és nem újabbnál újabb adminisztratív és pénzügyi terhek kivetése” – reagált a tervre a Fidesz EP-képviselője.

2023. szeptember 19. 10:25
null

Két kategóriára bontaná a B kategóriás jogosítványt egy új brüsszeli javaslat. Eszerint a B mellett bevezetésre kerülne a B+ jogosítvány is, akik pedig csak azelőbbi szereznék meg, számos korlátozásra számíthatnának. 

Például 110 km/h maximális megengedett sebesség az autópályákon és a vezethető gépjárművek 1,8 tonnás súlykorlátozása. Az 1,8 és 3,5 tonna súly közötti gépjárművek vezetéséhez a javaslat szerint külön B+ jogosítvány megszerzése lenne kötelező. Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottságában hétfőn megvitatott a vezetői engedélyekre vonatkozó szakbizottsági jelentéstervezetet nem támogatja a Fidesz vajdasági EP-képviselője, Deli Andor.

A politikus szerint a javaslat európai polgárok számára újabb pénzügyi terhet jelentene a jogszabályok egyszerűsítése helyett.

„Meggyőződésem, hogy az uniós döntéshozók feladata az európai polgárok segítése és a jogszabályok egyszerűsítése lenne, és nem újabbnál újabb adminisztratív és pénzügyi terhek kivetése” – szögezte le Deli Andor az Infostarthoz eljuttatott közleményében.

Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DeViszont
2023. szeptember 19. 16:36
Nekem van C és D kategóriám is. Szóval, én vezethetek egy 13,5 tonnás buszt, amelyik ha tele van, akár 28 tonna is lehet. De nem vezethetek egy 2 tonnás SUV-ot? Ezek lököttek.
kovsa
2023. szeptember 19. 13:53
Csak egy megoldás van. Az eddigi összes B, ezután,automatikusan,B+. És csak B+-ra lehet ez után vizsgázni. Egyébként meg, kapják be.
dupree
2023. szeptember 19. 13:00
Remélem bukni fog jövőre ez a brüsszeli szemétdomb.
pipa89
2023. szeptember 19. 12:51
Ééés akkor, kezdődik az európai lakosság davosi tervre való felkészítése, kondicionálása...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!