Brit védelmi minisztérium: Oroszország a téli támadásra tartalékol

2023. október 27. 16:43

Több mint egy hónapja nem vetették már be az egyik legerősebb fegyverüket.

2023. október 27. 16:43

A brit védelmi minisztérium pénteki háborús beszámolójában arról ír, hogy Oroszország már több mint egy hónapja nem lőtt ki nagyhatótávolságú nehézbombázóival cirkálórakétákat, noha ez a hadsereg egyik legütőképesebb fegyvere.

A brit hírszerzés szerint ennek a minden eddiginél hosszabb szünetnek az az oka, hogy az oroszok tartalékolnak a H-101-es cirkálórakétákkal, amelyeknek minden bizonyára fogytán vannak. A védelmi minisztérium úgy véli, Oroszország már a téli támadásra készül, amikor a rakéták mellett iráni öngyilkos drónokat is bevetnek majd.

Nyitókép: Illusztráció / Anatolii Stepanov / AFP 

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. október 28. 20:14
Faszomat tartalékol, elfogyott nekik.
Gasztronauta
2023. október 28. 10:44
A brit hírszerzés szerint már csak gyalásóik vannak.
P_F_Juli
2023. október 27. 19:39
Ha a "brit hírszerzés" valamit feltételez, az ember zsigerből az ellenkezőjére gondol. De most lehet, hogy a véletlennek köszönhetően van a feltételezésüknek igazságalapja. Mivel párhuzamosan zajlanak az események a Közel-Keleten is, talán lehetséges, hogy valóban kivárásra játszanak. De nem azért, mert egy nagyobb támadásra készülnek, inkább kivárnak. Hogy lesz-e valamilyen nagyobb hadművelet, azt inkább az adott időpont és geopolitikai helyzet fogja eldönteni. Mivel eddig is csak annyi bevetést indítottak, amennyit az adott helyzet indukált, nem lesz ez a jövőben sem másként. Az oroszokat nem sürgeti az idő - és feleslegesen nem is fognak kockáztatni.
kiss.istvan770
2023. október 27. 18:44
"Ezeket már olvasta? Maradjon velünk!" Mostantól azokat a cikkeket amiket ez a dilettáns önellenreklám felsorol direkt nem olvasom el. Ha nem hagyják abba ezt az idiotizmust, amitől nem lehet egy cikket végig olvasni, akkor nem csak én nem maradok a mandinerrel, hanem még sokan mások, akiknek tele van a ... ezzel az ökörséggel. Az előző szoftvernek két hibája volt: Elavult alapszoftverben készült, ezért nem minden latin karaktertípust ismert fel és megengedte a végtelen hosszú szövegeket. Az újnak jóval több hibája van. Miért kellett még egy lapáttal rátenni, hogy elüldözzék az olvasókat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!