Elemzés: A nők nem szeretik annyira a szélsőjobbot, mint a férfiak

2023. október 30. 16:44

A spanyol lap a szélsőjobboldali kormányfők között Orbán Viktort és Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt említette.

2023. október 30. 16:44

Az El País online felülete olyan elemzést ismertetett, mely szerint a női szavazók kisebb arányban szavaznak szélsőjobboldali pártokra és képviselőkre, mint a férfiak. A cikk kitekintett arra, hogy Európában több éves növekedés után a szélsőjobboldali pártok Lengyelországban, Olaszországban és Magyarországon is meghaladják a szavazatok 30 százalékát.

A szélsőjobboldali kormányfők között a cikk Orbán Viktort és Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt említette.

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 06. 12:16
A politikában nem a jobboldalon vagy a balodalon kell álni, hanem a jó oldalon. Azaz Orbán oldalán. Ha az ö oldalán állsz, akkor állhatsz mellette jobbra vagy balra, az már mindegy. A lényeg, hogy ne ott állj, ahol még érezhetö gyurcsány sötét kisugárzása, vagy ha ez nem elkerülhetö, akkor árnyákold le magadat töle. Ö olyan mint egy darab plutónium, a romlás sugárzik belöle, hosszú felezési idövel.
Palatin
2023. november 06. 12:06
A nök a politikában is azt szeretik, ha szimpatikus férfiak szépeket mondanak nekik. A svájciak megfontoltságának az egyik fontos jele, hogy ök voltak az utólsók Európában, akik bevezették a nök szavazati jogát. Európa legrégibb és legelső demokráciája volt az utolsó a számottevő demokratikus államok sorában, ahol a nők szavazati jogot kaptak 1971. február 7-én. Ez nem ellentmondás, hanem maga a magyarázat. Az utóbbi idöben nagyon megsokasodott a nöi politikai vezetök száma Európában. Én öszintén hittem, hogy ettöl valami jobb lesz. Nem lett jobb, söt úgy látom, hogy ez a fordulat egyáltalán nem jött be. Merkel, von der Leyen, az amerikai Vitoria Nuland, a német Baerbock, a balti miniszterelnök hölgyek stb. után csak kiábrándulni lehet abból a reményböl, hogy a nök a politikában jobbak lennének mint a férfiak. Ha csak a politikai korrupciót nézzük, - Cseh Kata, Éva Kaili, von der Leyen stb. után -, azt lehet mondani, hogy még gátlástalanabbul korrumpálják magukat, mint a férfiak.
Reszelő Aladár
2023. november 03. 16:38
Szélsőjobb? Ja igen, azok, akik jobbra állnak a lipsi-szélbaltól. Csakhogy nyugaton a mézesheteknek lassan vége. Lassan kiderül, hogy szép-szép a "menekülő" szerecsenek 25 centis csillagvizsgálója, csak megesik, hogy kéretlenül/engedély nélkül is használják. Akár többen is egyszerre.
auditorium
2023. október 31. 08:16
Először is Meloni kormánya jobbközép, ahogy Orbán Viktor Magyarországa és az előző lengyel kormány is a PIS-sel. Azonban a nemzetközi pc média állandóan "szélsőjobbos kormányról" ir és teljesen megtévesztik az európai szavazó polgárokat. Azt bezzeg elhallgatják, hogy az összes EU-tagország koaliciós kormányában jelen vannak a szélsőbal anarchista erők, akik a palesztinok mellett tüntetnek Londonban, Párizsban, Berlinben, Rómában, Madridban, Torinóban, Milánóban, Nápolyban etc. és izraeli zászlókat égetnek. Erről néma csend a politikailag "korrekt" médiában. ELÉG VOLT már "szélsőjobbos" kormányokról regélni, amikor tettekkel és szóval is Izraelbarát politikát folytatnak, háborús menekülteket befogadnak és támogatnak az érintett területekről. Az összes szélsőjobb párt kezdve az AfD, Vox, Forza nuova, Lepenék, a Jobbikból sokan átvedlettek balossá stb. tiltva van, koaliciókra, tehát 2O24-ben rájuk szavazni kidobott voks. á
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!