Ismét Izrael-gyűlölő tüntetők randalíroztak Berlinben

2023. október 19. 09:29

A tüntetők kövekkel, palackokkal és petárdákkal dobáltak meg a rendőröket.

2023. október 19. 09:29

Németország szerte fokozódnak az indulatok az izraeli-palesztin konfliktus miatt. Ahogy arról beszámoltunk, a héten Molotov-koktélt dobtak egy berlini zsinagógára. Az Euronews értesülései szerint a zavargások a szerdai napon is folytatódtak. 

Az erőszakos események már több napja tartanak Németországban, főként szélsőséges palesztin csoportok részvételével. A szerda esti órákra már több száz demonstráló gyűlt össze Berlinben, később heves összecsapásokra is sor került a rendőrséggel. Ugyanezen az éjszakán Frankfurtban is hasonló incidensre került sor egy betiltott száz fős virrasztáson, amit végül vízágyúkkal kellett feloszlatni.

A berlini tüntetők kövekkel, palackokkal és petárdákkal dobáltak meg a rendőröket, emellett barikádokat emeltek és tüzet gyújtottak az utcán, miközben palesztin zászlókat lengettek.

A rendőrök ismét több embert előállítottak. Sokan megsérültek a zavargások során.

A tüntetők a „Szabad Palesztina”, az „Allahu Akbar” és az „Izrael gyermekgyilkos” szlogeneket skandáltak.

A berlini rendőrség intézkedéséről készült videót itt tekintheti meg:
 

***

Nyitókép: TOBIAS STEINMAURER 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2023. október 20. 09:36
A II. Világháború partizánjai is terroristák voltak ? Azok, akik itt terroristák, Gázában partizánok. Sőt: NÉPFELSZABADÍTÓ HARCOSOK. Nem ?
alexandrosz-2
2023. október 19. 20:30
Helyes. Pusztuljanak a németek!
KBA98
2023. október 19. 16:57
A németek már megmutatták, hogy mire képesek a II. Világháború alatt! Bűneik nem évülhetnek el! Én nem vagyok zsidó, de azt, amit most is művelnek velük és a keresztényekkel, az minden határon túl megy!
survivor
2023. október 19. 13:45
Most akkor nem Ukrajna nyeri a foci EB-t ? Na jó : Izrael az Euroviziot, Ukrajna a az EB-t... Vagy fordítva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!