Joe Biden 100 millió dolláros segélyt jelentett be a palesztinoknak

2023. október 19. 12:47

A Hamászt is figyelmeztette.

2023. október 19. 12:47
null

Az Egyesült Államok 100 millió dolláros segélyt küld a gázai és ciszjordániai civileknek humanitárius segítségnyújtásra – közölte Joe Biden elnök szerdán.

„Ezzel a pénzzel több mint 1 millió, a konfliktus sújtotta palesztin menekültet támogatunk, beleértve a gázai sürgősségi szükségleteket”

 – mondta Biden szerdán Tel-Avivban tartott beszédében.

A bejelentésre azt követően került sor, hogy kedden hatalmas robbanás rázta meg a gázai kórházat, több száz ember halálát okozva. A Hamász Izraelt tette felelőssé a robbanásért, míg az izraeli hadsereg szerint a kórházat egy palesztin fegyveresek által kilőtt rakéta találta el. Biden az izraeli tisztségviselők oldalára állt, és azt mondta Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek, hogy a támadást, úgy tűnik, „a másik csapat” hajtotta végre.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendesgyöngy
2023. október 19. 14:41
A Hamasz támaszpontja a Gázai övezetben található, melyet a 2006-os választások óta fennhatósága alatt tart. (Azóta nem voltak választások!) Vajon hová kerültek, kerülnek az európai és amerikai támogatások? Az Európai Bizottság azonnal megháromszorozza a Gázának - amit a Hamasz ural - nyújtott humanitárius segélyt, ami meghaladja a 75 millió eurót. https://neighbourhood-enlargement.ec.europa.eu/news/european-commission-will-immediately-triple-humanitarian-assistance-gaza-over-75-million-euros-2023-10-16_en Az EU Palesztina (Hamasz) számára a 2021–2024 közötti időszakra vonatkozó közös stratégia keretében többéves pénzügyi keretösszege 1,177 milliárd euró. https://neighbourhood-enlargement.ec.europa.eu/european-neighbourhood-policy/countries-region/palestine_en
Akitlosz
2023. október 19. 14:35
Oroszország is kap? Mégiscsak könnyebb fenntartani a háborúkat, ha Amerika mindkét felet pénzeli.
backstablive
2023. október 19. 14:31
Kell a rakètàkra a pènz.
Chekke-Faint
2023. október 19. 13:59
Ja pont akartam szólni, hogy az araboknak pénzt, a zsidóknak meg végtelen mennyiségű fegyvert adjatok. Ez pont az USA profilja és érdeke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!