„Van olyan osztály, ahonnan 3-4 gyereket is lemészároltak a Hamász terroristái” – magyar származású izraeliek számoltak be az október 7-i eseményekről (VIDEÓ)

2023. október 24. 21:41

A Hamász támadása még azok életét is megváltoztatta Izraelben, akik nem vonultak be katonának.

2023. október 24. 21:41
null

Mint arról lapunk is beszámolt, folyamatosan érkeznek a megrázó visszaemlékezések Izraelből az október 7-i Hamász-terrortámadásról.

Ezt is ajánljuk a témában

Az egész ország megérezte a két héttel ezelőtt történtek hatásait: pár óra leforgása alatt a tartalékos izraeli katonák nagy részét, 360 ezer embert behívtak szolgálatra a seregbe. Van olyan iskola, ahol azért akadozik a tanítás, mert a tanári kar felét behívták katonának. És van olyan osztály is, ahonnan 3-4 gyereket is lemészároltak a Hamász terroristái. 

Ne felejtsd el, hogy ki vagy, és bízz Istenben” – mondta katonának bevonuló fiának egy erdélyi származású izraeli férfi az RTL Fókusz című műsorának riportja szerint.

Mardechai Leventer beszámolója szerint amikor fia belépett egy megtámadott kibuc területére, csak így tudott beszámolni az ott látottakról: „Apa, ez borzasztó”.

Kiderült: az eredetileg idegenvezető férfi munkája is átalakult a támadás óta, noha őt már nem hívták be: most a megtámadott területekről menekültek számára tart városnéző programokat Jeruzsálemben.

Az RTL megszóltatott egy magyar származású röplabdaedzőt is, aki pár kilométerre lakott a megtámadott helyszínektől. A háború kitörése óta online oktatás van, amibe ő mint testnevelőtanár nem tud bekapcsolódni, de azt mondta, nem is tudna visszatérni a játékhoz.

Kiderült, hogy az egyik osztályból 4 gyereket is megöltek a hamászosok.

A kisfilmben megszólaló magyar származású izraeliek egyébként mind arról számoltak be, hogy nagyon erős összetartás tapasztalható a megtámadott országban élők között.

Nyitókép: rtl.hu, képernyőmentés

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xplorator
2023. október 25. 15:48
Akik azt hangoztatják, hogy az orosz-ukrán háborút az oroszok kezdték, azok most diszkréten szemet hunynak azon tény fölött, hogy ezt meg a palesztinok kezdték. Amott ajvékolnak a "szegény megtámadott" ukrán mellett, emitt meg a támadó palesztin mellett... Na ez a kettős mérce, meg a "különleges" baloldali "erkölcsiség".
0123456789-2
2023. október 25. 12:29
Mit keres itt a nemzetiszocilista, rasszista, antiszemita kisnyilas @gyzoltan-2?
levi87
2023. október 25. 08:41
Palesztin oldalon meg van olyan osztály ahol minden palesztin gyereket lemészároltak az izraeli katonák. Ez nem számít ?
Nyugatellenes
2023. október 25. 08:41
Immunis lettem a zsidó propagandára. Egyszerűbben fogalmazva: pont leszarom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!