Volt CIA-igazgató: A háborús bűnök elkövetése régóta része az oroszok eszköztárának

2023. október 19. 15:50

David Petraeus szerint a tömeges nemi erőszak, a kínzások és a civilek bombázása orosz módi.

2023. október 19. 15:50
PUTYIN, Vlagyimir

„Létezik-e egy kifejezetten orosz hadviselési mód?” – tette fel a kérdést David Petraeus, nyugalmazott amerikai tábornok, a CIA volt igazgatója és Andrew Roberts, a Lordok Házának tagja közös cikkükben a Washington Post hasábjain. A kérdés szerintük azért jogos, mert „az orosz hadsereg szisztematikusan semmibe vette a genfi egyezményeket 

az Ukrajna elleni brutális, provokáció nélküli agressziós háborúban”.

Szerintük ugyanis az oroszok „szándékosan olyan háborút választottak Ukrajnában, amely a második világháború legrosszabb aspektusaira emlékeztet”.

„A tömeges nemi erőszak, a kínzások és a lakott területek bombázása túlságosan elterjedt ahhoz, hogy ez más legyen, mint az orosz főparancsnokságnak a visszaélések felett szemet hunyó magatartása. Úgy tűnik, hogy az orosz tisztikar a civil terrort és halált a haditerv szerves részének tekinti” – írja David Petraeus.

Nyitókép: MTI/EPA/Igor Kovalenko

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 21. 05:39
A Mandi pénzt kap ezekért a moslék képekért Putler elvtársról?
Lajoss
2023. október 21. 05:37
Így van,semmi újdonság…
Teréz Pitykéz
2023. október 20. 10:29
Japántól sem kerek bocsánatot azóta sem… az is humanitárius akciók voltak…
Teréz Pitykéz
2023. október 20. 10:26
Ez is szenilis idióta, szerencsére vietnamban, irakban, ….. ill rengeteg országban csak pontos rakétatámadások voltak, és csak a hadászati célpontok semmi sültek meg…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!