A nagy zsaroló

2023. november 02. 06:26

Akkor hát ide is eljutottunk: Románia megelőzte Magyarországot.

2023. november 02. 06:26
Kovács Zoltán
Élet és Irodalom

„Akkor hát mára ide is eljutottunk: olyan térségi országok tartanak előrébb nálunk, amelyek a kelet-európai változások idején lényegesen rosszabb helyzetben voltak, mint mi. A lenézett és sokkal mélyebbről induló Lengyelország vagy a szovjeturalom alatti Észtország már rég elénk került, nemcsak a GDP-t tekintve. (Szlovákia is előttünk volt sokáig, amíg a korrupció és a rossz kormányzás tönkre nem tette.)

Aztán, hogy a blama még nagyobb legyen, akkoriban emlékezetesen bántó megjegyzések is elhangoztak főként Romániát illetően, aztán lám, mi lett belőle? Fél évvel az előzetes adatok megjelenése után az Eurostat friss adatközlése alapján: Magyarországon az egy főre jutó GDP (vásárlóerő-paritáson számolva) az EU átlagának 76,6 százaléka volt, míg Romániában ez az arány 76,7 százalék. Vagyis Románia a legismertebb fejlettségi mutató esetében megelőzte Magyarországot.”

Kép forrása: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. november 03. 17:00
Éretlen, felelőtlen és megbízhatatlan ember az, aki nem veszi komolyan a munkáját és a munkájával járó felelősséget. Gyurcsány erkölcsi érzék nélkül, ripacskodva, gátlástalanul hazudik. Ez, egy defekt állapot amin nem lehet változtatni. Ez az ember soha nem lesz más. "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. . . . hazudtunk reggel, éjjel, meg este. … Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. ... És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. ... Ennyi tehetségünk van gyerekek. ... Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek." Mi tartotta vissza a munkától? Mi tartotta vissza attól, hogy igazat mondjon? Gyurcsány F. már bizonyította az alkalmatlanságát. Éretlen, felelőtlen ember! Súlyos kihívásokkal küzd az, akinek egy ilyen alak elfogadható. Akik, egy ilyen alakkal egy gyékényen árulnak, azoknak ugyan olyan rohadt a portékája, mint az övé. Aki kutyával fekszik, bolhával kel.
makapaka2
2023. november 03. 15:22
Fajankó!
andris-923
2023. november 03. 08:06
Azért csökken Románia lakossága mer olyan jó ott élni ? A legutóbbi népszámláláskor 6 millióval kevesebben éltek Romániában mint 15 évvel ezelőtt
dorkoka
2023. november 02. 22:58
Még beszélni is idiótizmus erről. Az infláció nagyon jól jött, lereagálva a cégek bért emeltek. Mikor az infláció visszaáll az emelt bérek maradnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!