Bill Gates tervei szerint a digitális azonosító kötelező lesz a társadalomban való részvételhez

2023. november 20. 07:48

A világ egyik legbefolyásosabb pénzembere azt szeretné, ha 2030-ig minden ENSZ-tagállamban bevezetnék a kötelező digitális azonosítót.

2023. november 20. 07:48
null

Az ENSZ, a Bill és Melinda Gates Alapítvány és a Rockefeller Alapítvány partnerei közösen kampányt indítanak a digitális személyazonosítás, a digitális fizetés és az adatmegosztás bevezetésének felgyorsítására érdekében. A kampány célja, hogy ezek a változások kezdetben legalább 50 országban végbemenjenek 2028-ig – írta meg a exposenews.

Bill Gates új honlapjáról kiderül, hogy a digitális személyazonosító igazolványt (DPI) előbb 50 országban vezetnék be, köztük egyes afrikai országokban, illetve Indiában, de a terv az, hogy 2030-ra globálisan is bevezessék az ENSZ összes tagállamában.

Az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) is bejelentette, hogy 2030-ig világszerte tervezik a „digitális személyazonosító igazolványok” bevezetését, amelyek lényegében 

kötelezőek lesznek a társadalomban való részvételhez.

„Ha sikeres, a DPI felhatalmazza a kormányokat és a vállalatokat arra, hogy társadalmi hitelrendszereket vezessenek be, amelyek meghatározhatják, ki, hol és hogyan utazhat, mit szabad fogyasztania, és hogyan lesz képes tranzakciót végrehajtani a programozható pénzével (ez a CBDC)  – írta a tervvel kapcsolatban a TheSociable.

Bill Gates azzal érvelt, hogy a DPI révén mindenkinek jobb és kényelmesebb lesz majd az élete. Könnyebb lesz a kártyánkon lévő pénzeinket kezelni, kényelmesebb lesz, emellett jó hatással lesz az egészségügyre és általa gyorsabbá válhat a zöld fejlődés is.

***

Nyitókép: ordan Vonderhaar/Bloomberg via Getty Images

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. november 21. 22:36
Bill Gates & Co világállama...
Barnabás.N
2023. november 21. 22:23
Jel 13:16 - 13:17 "Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma." Az Antikrisztusnak behódolni félnetek nem kell, jó lesz...
Gabriela
2023. november 20. 17:14
A WHO törekvései mar a célegyenesben vannak. Ugyanolyan fenyegetés. Ez senkit sem érdekel?
fatman
2023. november 20. 16:18
könnyebb és kényelmesebb lesz irányítani az embereket, gombnyomásra... a mocskos kurva anyátok basszátok, rohadt férgek!!! _I_
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!