Don’t Cry for Me Argentina

2023. november 23. 20:09

Aha. Szélsőjobboldali. Mitől is az? Attól, hogy Trump gratulált neki?

2023. november 23. 20:09
Argentina Elections
G. Fodor Gábor
G. Fodor Gábor
Origo.hu/888

„A hétvégén elnökválasztást tartottak Argentínában, a második fordulót követően Javier Milei lett a latin-amerikai ország első embere. Ezek eddig a tények. Aztán jönnek az értelmezések.

Olvasom a hazai baloldali lapokban, hogy a szélsőjobboldali Milei nyerte az argentin elnökválasztást, akinek Trump már gratulált is.

Aha. Szélsőjobboldali. Mitől is az? Attól, hogy Trump gratulált neki? Vagy inkább fordítva kellene ezt az egész »Hova tegyük ezt az embert?« kérdést nézni.

Adott ugyanis egy különc faszi, az »argentin Trump«, aki a körön kívülről megy neki az elitnek, aki nem hajlandó úgy viselkedni, élni, öltözködni mint a hagyományos politikusok, aki nem fésülködik, láncfűrésszel járja végig a kampánykörútját, felrobbantaná a nemzeti bankot, a munkavállalói jogokat ráknak tartja, privatizálná Argentína utcáit, vírustagadó és a zöldkérdést marxista trükknek tartja, támogatja a szervkereskedelmet, igenli a nemátültetést, ellenzi a családot és kedveli a hármas együttléteket, mert a házasság az olyan, mintha minden este ugyanaz lenne a vacsora, fizetőssé tenné a közoktatást és az egészségügyet, dollárra cserélné a pesót, kriminalizálná az abortuszt, és gyűlöli a baloldalt (»leftard«, a baloldal és a retardált szóösszetételből).”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: AFP / Matías Baglietto / NurPhoto 
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2023. november 25. 19:24
Pár dolgot olvastam róla. Hát nem komplett az ürge, annyi bizonyos. A legdurvább, hogy a kedvenc kutyája, Conan, ami egyébként már halott, kérte meg egy médiumon keresztül, hogy induljon az elnökválasztáson. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) De még egy csomó faszsága van. Egyébként a parlamentben nincs többsége, ezért együtt kell működnie a jobboldallal. Van egy-két jó ötlete, de mondjuk az utcák privatizálása nem tartozik közé. :-))))))) Az összes messiás egy kicsit Gyurcsányra hasonlít: tőle várják, hogy majd kurva jó lesz, aztán meg arról koldulnak. Mindegy, Viktor megy a beiktatására. :-)))))))))))))))
incze
2023. november 24. 18:17
többej közt attól széljobb, hogy teljesen államtalanítana mindent, ide értve, hogy (elsőként) megszüntetne minden állami szociális funkciót, tágabban meg egy sor közfunkciót (oktatás, egészségügy, etc.). a jobbnak is sok széle van, és nem kizárólag náci pöcsként lehet valaki a jobbszélen (bár manapság ez a leggyakoribb), hanem ekként is. (sőt a rasszista széljobb pöcsök gyakran állam - elnyomó állam - pártiak) örülök, hogy segíthettem a nagytudományúnak, aki úgy tűnik, még a bal-jobb megkülönböztetés egyik legrégibb és legegyszerűbb formáját sem ismeri.
fintaj-2
2023. november 24. 15:48
A mi falunkban is volt Milei, de az hentes volt. Ennek az argentin Mleinek is vannak magyar gyökerei.
contractor-2
2023. november 24. 11:05
Nem Zselé, Torrente!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!