Hírszerzési jelentés: komoly átszervezés zajlik a rettegett Wagner csoportban

2023. november 23. 11:34

Úgy tűnik, Prigozsin halálával korántsem zárult le a zsoldoscsoport története.

2023. november 23. 11:34
null

Megjelentette az X-en legfrissebb jelentését a brit hírszerzés. Ebben azt írják: 2023. november 14-én a Wagner-veteránok egy csoportja államilag kiállított veteránigazolványt kapott. Hangsúlyozzák: ez az első alkalom, hogy a Wagner-személyzetet hivatalosan veteránnak ismerik el.

Bejegyzésük azzal folytatódik, hogy az orosz védelmi minisztérium új rendszert hozott létre, amely lehetővé teszi a Wagner-veteránok számára, hogy veteránigazolványokat kapjanak, és igénybe vegyék az ezzel járó kedvezményeket. A Wagner-csoport a közelmúltban az orosz Nemzeti Gárda (Roszgvardija) irányítása alá került.

Ez nagy valószínűséggel azt jelzi a brit hírszerzés szerint, hogy 

az orosz kormányzat a Wagner csoport rehabilitálásába kezdett.

Az alakulat sorsa kétségessé vált azt követően, hogy az azóta már elhunyt zsoldosvezér, Jevgenyij Prigozsin fellázadt a Kreml ellen, sikertelen puccskísérletet végrehajtva.

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ihavrilla
2023. november 23. 13:01
Minimális a Wagner létszáma. Akkor most miért kellene és mit átszervezni?
nempolitizalok-0
2023. november 23. 11:44
Ami azzal kezdődik, hogy brit hirszerzés, arra azt tudom mondani, hogy Köszönjük Emese. Putyin elvileg egy éve halott és az ukránok már a Krmben járnak, ha elhittük volna a jelentéseiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!