Joe Biden: Az Egyesült Államok nem hátrál meg, se Putyintól, se a Hamásztól

2023. november 19. 10:20

Véleménycikket jelentett meg az amerikai elnök a Washington Postban.

2023. november 19. 10:20
null

Az Egyesült Államok egy nélkülözhetetlen nemzet – jelentette ki a Washington Postban megjelent véleménycikkében Joe Biden amerikai elnök. „Szövetségeseket és partnereket gyűjtünk, hogy megállítsuk az agresszorokat, és hogy egy szebb és békésebb jövőt építsünk” – írta az elnök, aki szerint a világ azt várja tőlük, hogy oldják meg korunk problémáit. „Ez a vezetés kötelessége, és Amerika vezetni fog” – fogalmazott. Biden szerint, ha ugyanis elállnak a ma kihívásai elől, a konfliktusok kockázata tovább növekedhet, és a kezelésükkel járó költségek is csak növekedni fognak. Ezt viszont nem fogják hagyni. 

Az amerikai elnök szerint a világ fordulóponthoz érkezett, mivel vannak olyan erők, amelyek nem osztják „a közös értékeket”, és amelyek megosztottabb és veszélyesebbé akarják tenni a világot. Ezért az amerikai elnök megígérte, hogy az Egyesült Államok nem fog meghátrálni sem a Hamásszal, sem Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben sem.

Az amerikai elnök szerint Ukrajna támogatása „befektetés” az amerikaiak biztonságába.

Azzal, hogy támogatjuk a szabadságukat és hazájukat védő bátor ukránokat, távol tartjuk az amerikai csapatokat ettől a háborútól”

– fogalmazott. 

Joe Biden azt is kijelentette, hogy az európai és az indo-csendes-óceáni térség stabilitása „elválaszthatatlanul összefügg”, mivel a történelem során a közel-keleti konfliktusok is számtalanszor globális következményekkel jártak. 

Ami a Közel-Keletet illeti, az amerikai elnök kiállt a kétállami megoldás mellett, valamint hangsúlyozta, hogy véget kell vetni annak az erőszakspirálnak, amely jelenleg jellemzi a térséget, ennek érdekében pedig „azonnal el kell kezdeni dolgozni”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: JONATHAN ERNST / POOL / AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. november 19. 22:41
Az amcsik megpróbálhatnának legalább egy évig megülni otthon a fenekükön és nem beleavatkozni más országok ügyeibe. Lehet, hogy csökkenne a feszültség a világban, ha nem lenne, aki folyton szítja valahol.
victory
2023. november 19. 21:16
Jól kibékült Kínával, őket már le se akarja támadni. Vagyis aki megírta helyette… Amúgy meg ti vagytok a terrorállam, legjobb védekezés a támadás, mi?
Tommaso
2023. november 19. 15:56
Tudjuk, a hála nem politikai kategória. az USA fegyverekkel segitette az afgánokat (is), amikor az Orosz BIrodalom - SZU álnéven - bolsevizálni és gyarmatositani, akarta őket. 20 évvel később az afgánok bújtattak sok, az USA-ra támadó arab terroristát.
Tommaso
2023. november 19. 15:48
HŰ DE NAGY HÜLYE történelemből ez a Monte Carlo, =-t tesz a SZU gyarmatositó, és az USA felszabditó politikája közé. Koreával kapcs. semmit nem tud arról, hogy a Kommunista Észak megtámadta a Délt, és majdnem el is foglalták az egész országot, de az USA segitett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!