Komoly a baj az ukrán hadseregben egy friss felmérés szerint, fáradnak a katonák

2023. november 03. 16:11

Fogy az ember, egyre nehezebb az ukrán hadsereg dolga.

2023. november 03. 16:11
null

Ukrajnában egyre nagyobb problémát jelent, hogy fáradnak a katonák – írja a lengyel Keleti Tanulmányok Központja (OSW) nemrég közölt felmérésben. Az emberhiány egyre nagyobb fejfájást okoz az ukrán vezetésnek, emiatt könnyen elképzelhető, hogy az ukránok kénytelenek lesznek besorozni a fiatalabb, 27 év alattiakat is. 

Az OSW hozzáteszi: az emberhiányról már nem csak médiában hallani, de az ukrán hadsereg parancsnokai is egyre inkább hangsúlyozzák ezt az állapotot. 

Ez arra fogja kényszeríteni Ukrajna katonai és politikai vezetését, hogy igen népszerűtlen döntéseket hozzanak meg az elkövetkező hónapokban”

– írja az OSW, hozzátéve: bár erre utaló jel idáig még nincs, ettől függetlenül azonban nem lehet kizárni, hogy az elhunyt katonák hozzátartozói tüntetésekkel fogják kinyilvánítani nemtetszésüket. Ennek egyébként valószínűleg nem nagyon örülne Zelenszkij, akinek népszerűsége óriásit zuhant a háború kitörése óta. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Markus Schreiber

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. november 04. 19:25
Na ugye..
letsgobrandon-2
2023. november 04. 19:17
se keze.. se lába... még jó hogy fárad
Obsitos Technikus
2023. november 04. 18:16
Még ha fáradnának. De meghalnak. Fáradtan lehet harcolni, de holtan csak szavazni lehet.
szilvarozsa
2023. november 04. 08:27
Lassan kiürül Ukrajna. Lehet átköltöztetni Izraelt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!