Megfejtették az oroszok, melyik évben fog felbomlani az EU

2023. november 17. 10:08

„Az EU fennmaradásába vetett bizalom egyre csökken” – írják az Európai Külkapcsolati Tanács (ECFR) által végzett felmérésre hivatkozva.

2023. november 17. 10:08
null

Az Izvesztyija című orosz lap arról számolt be, hogy 2043-ra felbomolhat az Európai Unió. Az először az Exxpress című osztrák lap által közzétett felmérés szerint minden harmadik európai úgy gondolja, hogy 2043-ra összeomlik az unió. 

„Az EU fennmaradásába vetett bizalom egyre csökken. Sok európai úgy véli, hogy az elkövetkező években összeomlik” – írják az Európai Külkapcsolati Tanács (ECFR) által végzett felmérésre hivatkozva.

A megkérdezettek 50 százaléka ugyanakkor úgy véli, nem fog feloszlani addigra az unió, 17 százalék pedig nem szeretett volna nyilatkozni a kérdésben. A lap értékelése szerint az ukrajnai háború komoly belső ellentéteket hozott a felszínre. Míg Magyarország és Szlovákia nem támogatná tovább Ukrajnát, Lengyelország és a balti államok Oroszország legyőzésére törekszenek, Németország és Franciaország pedig pragmatikusan áll a kérdéshez. 

Ez egy újabb vitás kérdést szülhet, ami az EU megosztottságához vezethet”

– írja a lap.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

 

 

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. november 18. 04:20
Egy ekkorává kifejlődött bürokrácia megszüntetéséhez évtizedek sem lesznek elegendőek.
nempolitizalok-0
2023. november 17. 18:20
Ha 2024-ben nem sikerül elzavarni a libsi csürhét, valóban ez lesz. Én már alig várom.
Lajoss
2023. november 17. 17:44
Gávárít Mászkvá…by mandiner.ru 🤮
Tommaso
2023. november 17. 14:48
Lenin már a XX. század elején megjósolta a Nyugat pusztulásást, amit aztán Sztálin, Rákosi, és Orbán - hogy csak a buta diktátorokat emlitsem -megismételt. Oszt' ezek többsége már rég a föld alatt rohad, mig a Nyugat ( ma EU) köszöni, jól van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!