Podoljak beismerte, Ukrajna képtelen ellenállni Oroszországnak

2023. november 19. 11:42

Az ukrán elnök tanácsadója szerint hatalmas a különbség a két ország között.

2023. november 19. 11:42
kilőtt tank, Ukrajna, Oroszország T54

Ukrajna hosszú távon képtelen lesz ellenállni az orosz nyomásnak – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója egy interjúban. Elismerte, 

hatalmas a két ország közötti különbség erőforrások tekintetében,

és ez hosszú távon mindenképpen Oroszországnak kedvez. Podoljak megjegyezte, Oroszország továbbra is jelentős mennyiségű pénzt költ a légvédelemre, míg az ukrán hadsereg eredményeit három fontos tényező is befolyásolja: az Oroszország és Ukrajna közötti erőforrások aránya, a fegyverek száma mindkét oldalon, valamint az időzítés.

Ahhoz, hogy Oroszországot megfosszák az előnyétől, korlátozni kell az erőforrásainak mennyiségét, és gondoskodni kell arról, hogy minél kevesebb legyen belőlük – mondta Podoljak.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Rumer Eugene

The Wall Street Journal

Idézőjel

Putyin ellenállt a Nyugat legjobb erőfeszítéseinek, hogy visszafordítsa ukrajnai invázióját, és hatalma szilárd.

***

Nyitókép: YULIIA OVSIANNIKOVA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robogo72
2023. november 20. 14:20
Igen, amiről beszél, azt hívják a hadviselésben stratégiai vagy hadászati léptéknek illetve képességnek. Ennek az ukránok egy pillanatig sem voltak a közelében sem. A ruszkik a kezdetek óta rendelkeznek ezzel a képességgel, de nem élnek vele, a taktikai/harcászati léptéknél maradnak. Bármikor megsemmisíthetnének kritikus infrastruktúrákat, de nem teszik. A frontvonal mögött az ukránok autóznak, fűtenek, világítanak, fácsebukkoznak.
cicologus
2023. november 19. 21:52
lolka bolka frizurás aljas seggfej
Bitrex®
2023. november 19. 19:33
Ez a pofa tisztára "Megmondó Kapitány" a South Parkból. Utólag mindent megmagyaráz.
kovsa
2023. november 19. 17:54
"Az ukrán elnök tanácsadója szerint hatalmas a különbség a két ország között." Jé, csak nem ránéztek a térképre? Összehasonlították a demográfiai adatokat? Nos, van egy elméletem, mire próbálták kifuttatni ezt a proxi hadviselést. Szerintem az usákok abban reménykedtek, hogy az oroszok, amikor elfogy az ukrán határra küldött csapat kontingens, akkor a kínai határról és Kamcsatkáról lesznek kénytelenek csapatokat hozni, így meggyengítve az ottani védelmi kapacitásokat. Ezzel lehetőséget nyitva második, esetleg harmadik frontot nyitva Kínával és Alaszka felől az amikkal. Kezdetben Kínát még haverként aposztrofálták W.-ban. Amikor kiderült, hogy Kína előrébb valónak tartja a BRICS szövetséget, mint az amerikaiak kétes haverságát, Kína is a legyőzendő ellenség fakkba került. És szerintem, ekkor kezdett derengeni az ami vezetésnek, hogy elgaloppírozták magukat. Néhányan már beismerték ezt, de még egy darabig próbálták fenntartani a látszatot. Nem túl nagy sikerrel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!