Élőben közvetítette a Hamász egy kétgyermekes magyar-izraeli férfi elrablása előtti pillanatokat (VIDEÓ)

2023. december 07. 07:16

Hátborzongató történetet meséltek el a rablásról.

2023. december 07. 07:16

A Heteknek adott interjút egy kétgyermekes magyar-izraeli férfi, Omri Miran felesége, Lisaj Lavio, melyben részletesen elmesélte, hogy miként zajlott az apa október hetedikei elrablása. A férfi jelenleg is Gázában raboskodik, de a legfrissebb hírek szerint életben van.

Amikor a kibucban a légiriadó megszólalt, Lisajnak és Omrinak mindössze 10 másodpercük volt, hogy a két kislányukkal: a kétéves Ronival és a hathónapos Almával a biztonsági szobába érjenek. A helyiséget magukra zárták, az édesapa pedig két kést is magához vett védelem gyanánt, mert nem volt elég a rakétázás, még lövéseket is hallottak az utcákról.

A terroristák végül bejutottak a házba, feldúlták a szobákat, majd kiabáltak a rejtőzködő családnak arabul, angolul, hogy azonnal nyissák ki az ajtót. 

Nem tettük, de két percre rá már héber hangot hallottunk, a szomszéd fiúét, Tomerét”

– idézte fel a lapnak az édesanya.

A tinédzser Tomer könyörgésével sikerült elérniük a támadóknak, hogy kicsalogassák a bezárkozó szomszédokat.  Lisaj és Omri kinyitották az ajtót, mert úgy érezték, a fiú életveszélyben van.

Ezután a családot a szomszéd házba vitték, ahol élőben is közvetítette a Hamász, ahogyan rettegve ülnek egy másik családdal a padlón.

A felvételen az látszik, ahogy a Hamász egyik terroristája kedveskedve mondja a túszoknak, hogy nem fogják őket bántani, ők csak a hadsereg tagjait ölik meg. Azonban később fény derült arra, hogy a szomszéd család éppen aznap ünnepelte a nagylányuk 18. szülinapját – a lányt agyonlőtték a támadók.

A Nahal Oz nevű kibucban több mint 70 embert öltek meg, és mintegy két tucat embert raboltak el, köztük a kétgyermekes Omri Mirant is, akinek a felesége így üzent az utolsó pillanatokban:

Szeretlek, vigyázni fogok a gyerekekre, várni fogok rád. Ha lehet, ne hősködj.”

A Hamász felvételét itt tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FreeEurope
2023. december 07. 19:41 Szerkesztve
Azon a véleményen vagyok, hogy a Palesztinok kapják vissza azt az államukat, ami volt nekik.
Oldalkosár
2023. december 07. 15:15 Szerkesztve
powerage 2023. december 07. 08:05 "De ha már a mandiner így rámozdult az erőszakpornó irányra, nem lehetne pár kép azokról a lefejezett csecsemőkről? " Menj a dark netre, ott biztosan találsz, ki is verheted rájuk, te féreg.
Forgalmazó
2023. december 07. 09:47
Nem sokat mondó cikk. De e nélkül is tudjuk milyenek a hamaszosok. Reméljük egy sem marad belőlük!
Zolotarjov
2023. december 07. 09:06
Gréta Thunberg támogatásával..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!