Hiánycikk a tojás Oroszországban, pörög a feketepiac (VIDEÓ)

2023. december 29. 08:26

A gazdasági tárca arról döntött, hogy a jövő év első hat hónapjában nem vetnek ki erre a termékre vámot.

2023. december 29. 08:26

2024 első hat hónapjában vámmentes lesz a tojás beszállítása Oroszországba. Becslések szerint így több mint 1 milliárd darab termék jut majd a piacra – közölte szerdán az orosz gazdasági minisztérium. Ezzel a lépéssel szeretnék visszafogni az árakat, és tenni azért, hogy az üzletekben ne legyen készlethiány – számolt be a Reuters.

A lap ismertette, hogy 

az idén több mint 40 százalékkal emelkedett az országban a tojás ára,

 és a múlt héten néhány moszkvai szupermarketben üres polcokat lehetett látni. Ugyanakkor a tojás továbbra is széles körben elérhető az interneten, és nem minden üzletben számít hiánycikknek.

Ugyanakkor ez az átmeneti zavar meglepő helyzeteket eredményez. Nemrég az X- közösségi oldalra is felkerült egy olyan videó, melyen az látható, hogy egy orosz állampolgárt őrizetbe vesznek azért, mert 

120 tojást vásárolt a feketepiacon. 

A tojásokat illegálisan szállították be Kazahsztánból. 

Az őrizetbe vett személyre 7 év börtön vár adócsalás miatt. A jelentések szerint ezzel a bűncselekménnyel „200 rubelt (megközelítőleg 2 eurt) lopott el az orosz költségvetésből”.

A rajtaütésről készült videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. február 15. 22:50
Gondolom, VODKA van....?
Obsitos Technikus
2023. december 29. 16:28
Mégis kinek van kedve tojni -26 fokban? :-) Télen mindig kevés a tojás és drága is. Kivéve, ha letörik az árát olcsó ukrán tojással..
Stingary76
2023. december 29. 15:47
Bezárás, hogy milyen szinten hülyítik a nyugati embereket.. :D Azok meg el is hiszik, hogy már éhezik az orosz, már tyúk tojás sincs nekik a boltban :D
herceg-3
2023. december 29. 14:38
Hát persze, hogy hiánycikk! :D :D :D csak azért mert valaminek az ára az ünnepek előtt megugrik, még nem jelenti azt, hogy hiánycikk! mellesleg, a hiánycikk és a nemkapható között óriási a különbség! Itt a lényeg! 5 perc után érdemes nézni! https://youtu.be/_uE9M1KHQ70?si=L1tlfgWciITIFoze
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!