Nem ért véget a terrorveszély Csehországban: a prágai rendőrség négy „veszélyes embert” is őrizetbe vett

2023. december 22. 20:03

Az egyikük azzal fenyegetőzött, hogy az egyetemi támadó egész családjával végezni fog.

2023. december 22. 20:03

A prágai rendőrség őrizetbe vett négy személyt, aki „törvénysértő módon reagált” a csütörtöki egyetemi lövöldözésre – közölte pénteken Martin Vondrasek prágai rendőrfőnök.

Az előállított személyek közül egy 14 éves észak-morvaországi fiú azt állította, hogy iskolai lövöldözésre készül.

Az iskolásfiú tette ugyan közösség tagja elleni erőszaknak is minősülhetne, azonban a fiú életkora miatt nem vonható felelősségre, a rendőrségnek pedig azt mondta, hogy csak viccelt a támadással kapcsolatban.

Egy prágai férfit, aki bejelentése szerint az egyetemi ámokfutó példájának követését és emberek megölését tervezte, kommandósok fogtak el péntek reggel.

Ellene „riadalmat kelő üzenet terjesztése” miatt indult büntetőeljárás.

A harmadik őrizetbe vett személy egy Hradec Kralove régióbeli nő, aki kijelentette: sajnálja, hogy valaki megelőzte az egyetem elleni támadásban. A rendőrfőnök szerint a nő mentális zavarban szenved, és fegyvertartási engedélye sincs.

A negyedik őrizetbe vett személy, egy nyugat-morvaországi férfi azzal fenyegetőzött, hogy az egyetemi támadó egész családjával végezni fog. A rendőrség egy engedéllyel tartott fegyvert foglalt le a férfitől, akit várhatóan több ember ellen elkövetett erőszak szándékával vádolnak meg.

További négy esetben a lövöldöző dicsőítése miatt indult rendőrségi eljárás. Vondrasek a sajtótájékoztatón arra kérte az újságírókat, hogy munkájuk során „ne népszerűsítsék” a lövöldözőt és bűntettét, mivel ezzel hasonló bűncselekmények elkövetésére ösztönözhetnek másokat. A prágai Károly Egyetem Bölcsésztudományi Karán az elkövetővel együtt tizennégy ember vesztette életét csütörtökön. A tizenötödik halálos áldozat a kórházban halt bele sérüléseibe. A lövöldözésnek 25 sebesültje van.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: STRINGER / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ittésmost
2023. december 22. 22:35
Felfoghatatlan! Hogy lehetett egy elmebeteg diákak fegyvere?
Pandaka pygmaea
2023. december 22. 22:14
A cseheknél mindenki megőrült?
Welszibard
2023. december 22. 20:17
Nem véletlenül írtam már korábban is, hogy ez veszélyes precedens, itt a bizonyíték. A vérengzés részleteinek a közlésével az összes pszichopata gyilkos most sormintát kapott, hogy mit és hogyan kell tenni. Sora jelentkeznek a hülye agyalágyultak, hogy gyilkolhatnékjuk van, lám-lám ugye egy 24 évesnek, ráadásul egy egyetemistának (!) is sikerült 15 ember életét kioltani. A legkisebb intő jelre, azonnal cselekedni kell. Mi az hogy a 14 éves nem kell komolyan venni? És ha szőrös, 72 kiló és 180 cm magas? Ha fegyvert fog akkor sem?
survivor
2023. december 22. 20:12
Ezek megőrültek. A biztonsághoz vagy tenyleg totális Vadnyugat kell ( önvédelem) vagy diktatúra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!