Ukrán lap: Orbán a győztes

2023. december 31. 14:15

Strasbourgban aláírásgyűjtésbe kezdtek abból a célból, hogy az Európa Parlament vonja meg bizalmát a Bizottságtól a befagyasztott magyar pénzek részbeni feloldása miatt.

2023. december 31. 14:15

Pestras Austravius litván európai parlamenti képviselő azt állítja, Strasbourgban aláírásgyűjtésbe kezdtek abból a célból, hogy az Európa Parlament vonja meg bizalmát a Bizottságtól, miután az a visszatartott magyar támogatási keretből tízmilliárd eurónak szabad utat adott – írja az Ukrajinszka Pravda

Austravius úgy véli, Brüsszel ezt azért tette, még a december közepi csúcstalálkozó előtt, mert így hálálta meg, hogy az Orbán-kormány hozzájárult az Ukrajnával való csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez. Szerinte, ha a magyar fél ezt megérdemelte volna, már korábban fel kellett volna oldani a pénzek zárolását. Ám a döntésről nem születtek előzetes elemzések, a tagállamok sem kaptak róla előzetes értesítést. 

A jelek szerint Orbán a győztes, hiszen ő diktálja a feltételeket. 

Ám Magyarország ezért nagy árat fog fizetni, mert csak nagyobb a bizonytalanság a miniszterelnökkel szemben” – tette hozzá.

Nyitókép: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. január 01. 06:50
A hála nem politikai kategória. Pedig mi adjuk a légvédelmüket időnként. Vagy ezek egymással össze nem keverhető dolgok? Vagy netán a balti országok fenntartása ugyanúgy az emberiség kötelessége, mint Ukrajnáé?
Ez D-dúr és e-moll
2023. december 31. 22:46 Szerkesztve
Monte Carlo 2023. december 31. 20:40 ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. december 31. 20:20 'Ma a Fidesz már azok pártja, akik 1994-ben és 2002-ben visszahozták az MSZP-t és Orbán számukra az új Kádár vagy Horn Gyula.' Erre gondoltam. Ez egy alaptalan faszság." Szó sincs itt sehol sem kommunistákról. Az MSZP 1994-ben vagy 2002-ben kommunista volt? Az MSZP ugyanúgy a globalista komprádorelit pártja volt, mint ahogyan ma a Fidesz és ugyanúgy kádárista paternalista maszlagokkal etette a szavazóit, mint most a Fidesz.
fatman
2023. december 31. 21:18
aggódom a sorosért... már csak ilyen australo pitecusokra futja??? :)))))
Ez D-dúr és e-moll
2023. december 31. 20:59
"bondavary ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. december 31. 20:18 • Szerkesztve Ne erőlködj, ez a lejárt duma már semmi hasznot nem hoz számotokra. Önmagatok átcímkézése, a keresztény és nemzeti érzelem újra fogalmazása, liberális relativizálása sem lendít rajtatok. Az egészen átüt valami kétségbeesett erőlködés." Nem tudom, kikkel beszélgetsz, minden esetre jó szórakozást hozzá, de ha hozzám szólsz, akkor elárulhatom, hogy nekem soha életemben nem kellett sem átcímkézni, sem újrafogalmazni magam, a relativizálás pedig még csak eszembe sem jutott. Nem mondom, hogy nem volt ára, mert fizettem érte rendesen, de ahhoz az egy luxushoz világ életemben ragaszkodtam, hogy csak a józan eszem és a lelkiismeretem szerint beszéljek és cselekedjek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!