Claudine Gay az intézményben történt antiszemita megnyilvánulások és saját plágium ügye miatt kénytelen volt lemondani

2024. január 03. 11:30

Döbbenetes, hogy darálja le a woke-kultúra és a baloldali politikai aktivizmus a nagy múltú, patinás intézményeket.

2024. január 03. 11:30
Orbán Balázs
Orbán Balázs

„Nem minden arany, ami fénylik – tartja a régi magyar mondás. Erre most különösen rávilágít Claudine Gay, a Harvard Egyetem rektorának botránya, aki intézményben történt antiszemita megnyilvánulások és saját plágium ügye miatt kénytelen volt lemondani.

Mindkét eset súlyos foltot ejt az egyetem hírnevén, megítélésén és szakmai presztízsén, tíz évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy egy ilyen nívójú intézmény élén álló vezetővel kapcsolatban bármelyik állítás felmerüljön.

Döbbenetes, hogy darálja le a woke-kultúra és a baloldali politikai aktivizmus a nagy múltú, patinás intézményeket, amelyek régen a tudás fellegváraiként voltak számon tartva.
Tanulság: a tudásra szomjazó fiataloknak valódi ismereteket, és nem politikai indoktrinációt oktató egyetemeket kell keresniük.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Stephanie Mitchell / Harvard University / AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2024. január 06. 16:34
1. Gay-nomen est omen (erre figyelhetett volna) 2. ő volt a fekete kvótanő, a díszbáb, amivel lehetett dicsekedni -és védettségett szerezni. Semmi köze a teljesítményéhez 3. még a világ #1 egyetemén is egy dologból értenek (habár hetekig próbálták elsikálni a sz@rt és az antiszemitizmust)- ez pedig a PÉNZ. A milliárdos -főleg zsidó-ügyvédi irodák nem demokratapárti része berágott és visszavonta az éves apanázst. Tudni kell hogy az amcsi csúcsegyetemek (Ivy League) bevételeinek 70-80%-a volt diákok cégeinek adományai (a tandíjon és egyéb pénzeken felül)
templar62
2024. január 04. 11:56
Rajk László utolsó szavai : " Elvtársak , nem ezt igértétek . "
palicsi-2
2024. január 04. 07:34
Ezek így szokták. Utóbb egymást akasztják. Mi már átéltünk ilyet. A fiatalok ezt nem tudják, őket még meg lehet (már amelyiket), vezetni!
2024. január 04. 00:33 Szerkesztve
Semmi nem változott azon túl, hogy most mások akarják megmondani, hogy mi mennyi. A rendszer ugyanígy működik amióta kitalálták, kb. az első nikeai zsinat óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!