Kutatás: Trump sokkal népszerűbb már Bidennél

2024. január 19. 06:47

Bár az összes szavazó körében még mindig szoros a versen Trump és Biden között, a bizonytalanok körében jelenleg a volt elnök határozottan népszerűbb.

2024. január 19. 06:47
Donald Trump Campaigns In Portsmouth, NH Ahead Of Primary

Egy friss közvélemény-kutatás szerint Donald Trump 11 ponttal megelőzi a jelenlegi elnököt, Joe Bident a bizonytalan szavazók körében. Bár még messze van a választás, az új adatok bizakodásra adhat okot a republikánusok legesélyesebb elnökjelöltjének, ugyanis korábban jóval szorosabb volt a kettejük közti verseny a bizonytalan szavazók körében – írta meg a The Hill.

A felmérés eredményei szerint Donald Trump 46 százalékos támogatottságot élvez, míg Joe Biden 35 százalékon áll. Trump az összes szavazó körében jelenleg négy ponttal, (46-42 százalék) vezet a jelenlegi elnökkel szemben.

Kiderült továbbá az is, hogy Trump a férfiak körében is nagyobb támogatottságot élvez:

56 százalék választotta a volt elnököt a Bident választó 38 százalékkal szemben.

Ezzel szemben a nők körében Biden 10 pontos előnyre tett szert: 46 százalék választotta őt a Trumpot választó 36 százalékkal szemben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Chip Somodevilla/Getty Images

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 22. 18:47
Nagy reménye a demokratikusan gondolkodó embereknek a világon, hogy utolsó pillanatban bírósági eljárással fogják ellehetetleníteni Trumpot, így vagy nem lesz republikánus kihívója Bidennek, vagy egy "névtelen" senki, aki teljesen esélytelen lesz. Ebből talán tanul a jobboldal, hoyg visszaeső bűnözőket, államellenes összesküvőket a jövőben ne inditson ily fontos posztért.
Tommaso
2024. január 22. 18:44
Az amerikai történelemben mindössze egytlen gazember politikus próbálta meg a választási veresége után erőszakkal ( = fegyveres államcsinnyel) átvenni a 6 almat. Donald T. volt az. Az ilyennek nem lenne szabad vezetni egy demokratikus államot. Ugyanez érvényes ORBÁN-ra, a 2006-os puccsistára is.
viator-11
2024. január 19. 08:48
Ámde. Az utolsó pillanatban holtak milliói ragadnak tollat, hogy levélszavazataikkal megvédjék a Legdemokratikusabb Demokráciát....
anonymtalan2
2024. január 19. 07:45
Legutóbb is az volt. Az élők körében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!