Lezuhant egy orosz magánrepülőgép az afganisztáni hegyekben

2024. január 21. 20:16

Tálib tisztségviselők szerint két utas meghalt.

2024. január 21. 20:16

Négy túlélője van az Afganisztán északkeleti részén lezuhant Falcon 10-es típusú sugárhajtású kisrepülőgépnek – közölte vasárnap a Roszaviacija orosz légügyi hatóság.

A Roszaviacija a kabuli orosz nagykövetség információira hivatkozva ismertette, hogy a helyi kereső-mentő szolgálatok megtalálták az Oroszországban bejegyzett gép roncsait és előzetes információk szerint négy túlélőt – köztük a pilótát – különböző fokú sérülésekkel. A légügyi hatóság hozzátette, hogy a fedélzeten lévő másik két személy sorsát még igyekeznek tisztázni.

Két tálib tisztségviselő Badahsán tartományban ugyanakkor azt mondta, hogy a lezuhant gép két utasa meghalt.

Hán Mohammad, a tartományi kormányzó kabinetfőnöke szerint a négy túlélő most a helyi hatóságokkal van. Zabiullah Amiri, az észak-afganisztáni tartomány tájékoztatási osztályának vezetője megerősítette az áldozatok és a túlélők számát.

A Falcon-10 négyfős személyzetével és két utasával a fedélzetén szombat éjjel tűnt el a radarernyőkről Afganisztán és Tádzsikisztán határán.

A Roszaviacija szerint a Thaiföldről Moszkvába tartó gép fedélzetén lévők közül két orosz állampolgár volt. A szerencsétlenül járt kisrepülőgép egy súlyos beteget és kísérőjét szállította haza Oroszországba Pattaja thaiföldi üdülőhely egyik kórházából.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: NICOLAS ECONOMOU / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2024. január 22. 04:18
Francia gyártmányú gép orosz magánkézben? Fejlődünk, kérem. Meg Lenin szifiliszét is vele egyidőben taglaljuk.
falcatus-2
2024. január 21. 22:07
A magángépnek ugyan volt lajstromszáma, csak éppen nem volt engedélye, meg a pilótának sem, meg az üzemeltető cégnek sem.Meg elegndő üzemanyaga sem. A gépet tulajdonló cég huszonéves igazgató nőjének az elvált férje volt a pilóta. Ezt nyilván a szerkesztők is olvasták, ahogy azt is, hogy letért az útvonalról, elegendő üzemanyaga sem volt és egy Thaiföldön dec. közepén kómába esett hölgyet akart a férje privátban hazavinni. Úgyhogy a ma este is ügyeletes, balfácán, tökfej Rambónk hiába helyezte szolgálatba magát. Lehet tovább menni Rambónknak és egy másik oldalon tovább szerencsétlenkedni
Bitrex®
2024. január 21. 20:41
Pekingben feldőlt egy rizses zsák egy étterem kamrájában. Amszterdamban eldőlt egy falnak támasztott bicikli.
Tommaso
2024. január 21. 20:38
Rambo újra akcióban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!