Mit higgyünk el, s mit nem?

2024. január 18. 20:45

Aligha hinném, hogy sokan megjósolták volna, hogy Donald Tusk és újdonsült kormánya azonnal búcsút int a jogállamiságnak nevezett fogalomnak.

2024. január 18. 20:45
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„Itt van például a politika területe, ezen belül is Lengyelország különös kálváriája. Aligha hinném, hogy a lengyel választások kapcsán sokan megjósolták volna, hogy a jogállamiság egyik nagy uniós harcosa, a nem túl megnyerő Donald Tusk és újdonsült kormánya azonnal búcsút int az amúgy is ingatag lábakon álló, jogállamiságnak nevezett fogalomnak, és semmi perc alatt kidobálja az állami televízió és rádió vezetőit. Amolyan választási ajándékként. Márpedig ez történt.

Nos, egy közélet iránt érdeklődő magyar embernek mindez azért nem igazán meglepő, hiszen joggal mondhatja el, hogy ami például nálunk történt 2006-ban, mikor is egyik legjelentősebb politikai emlékünnepünkön rontott rá a Gyurcsány-kormány saját népére, lovasrohammal, puskákkal, könnygázzal, és sodort jóvátehetetlen tragédiába jó néhány családot, nos az a cselekedet is a hihetetlen kategóriába tartozott.

Ártatlan emberekre lőni, méghozzá nemzeti ünnepen, avagy indoklás, magyarázat nélkül elbocsátani embereket állásukból, jogot tisztelő emberek számára ez a hihetetlen kategóriába tartozó cselekedet. Mégis megtörténhetett velünk, méghozzá következmények nélkül.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: FOTO OLIMPIK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2024. január 24. 11:56
Kedves Katalin! A "jogállamiság" a mai globalista uralta világban már nem fogalom, hanem több céllal felhasználható tárgy: Furkós bot, és gumicsont.
bagira002
2024. január 21. 05:47
Jogállamiság fogalma azt jelenti , hogy kommunista törvényekkel erőszakkal az alkotmányos törvényeket lábbal tiporják. Lengyelországban ez történt eus diktátorok globali gazdik segítségével.
alexandrosz-2
2024. január 19. 19:40 Szerkesztve
Kedves Katalin! Fogalmam nincs a polák bolondokházáról, közöm se sok van hozzá. Azt ellenben tudom, hogy téged az a such baszott ki számos jobber munkatársaddal a közrádióból, aki lassan 14 éve az exkommunista mocsok kövér jóvoltából az országház teljhatalmú főigazgatója. Ráadásul ez a szar alak 2006 öszén a közrádió udvarán eltűrte a rendőrök embertelenségét, az oda összehordott ártatlan fideszes és jobber tüntetők ellen. Ezért azt javasolnám, hogy neki pampogj, mert míg ilyesmi megtörténhet, addig totálisan hiteletelen gazemberek vagytok, kövérestől, suchostól, pintérestől, poltostól, köpcös gecistől!
Conduct
2024. január 19. 16:53
Katalin!Önnek utoljára a pártállami időkben a Hét cimű műsorban a hajlongó Hajdú János mellett ácsorgó k@félnivaló maca szerepe állt jól.Azóta semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!