Soros kedvenc elemzője „megfejtette", miért döntött így Orbán Viktor

2024. január 25. 09:56

A Political Capital igazgatója szerint a magyar miniszterelnök egoizmusáról szól, hogy még mindig nem csatlakozhatott Svédország a NATO-hoz, a The New York Times pedig úgy véli, a Vlagyimir Putyinnal ápolt jó kapcsolat az egyik indok.

2024. január 25. 09:56
SOROS, György

A NATO-bővítés kapcsán a geopolitikai érdekek is szerepet játszottak, de az elhúzódó folyamat részben Orbán Viktor egoizmusáról és politikai nárcizmusáról szól – állította Krekó Péter, a Political Capital ügyvezető igazgatója a The New York Times megkeresésére.

A cikk szerint a háttérben a magyar miniszterelnök azon szándéka áll, hogy jó viszonyban maradjon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és továbbra is eljusson az orosz földgáz és kőolaj Magyarországra.

A lap egyes elemzésekre hivatkozva azt állítja, hogy az időhúzás oka az is, hogy Orbán Viktor egy kis kelet-európai ország vezetőjeként a figyelem középpontjában maradhat, és a nemzeti szuverenitás harcias védelmezőjének állíthatja be magát, aki most váltságdíjat követel a ratifikációért. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. január 25. 19:20
Brüsszel fütyül, a vétótlan köpcös geci, meg a bandája fancsali pofàval ropja rá a haláltáncunkat. Leszopnak bárkit: finnt, románt, svédet, moldáv románt, zsidót, hoholt. Bárki magyarok ellenségét. Sosem arra kell figyelni, amit hazudoznak a köpcös geci, meg a sameszai, hanem arra, amit csinálnak!
polárüveg
2024. január 25. 16:59
Ezek a fizetett szakértők mindent kitalálnak, csak nehogy el kellene mondani, hogy a svédek milyen ócska, gyalázatos módon viselkedtek a magyarokkal szemben. Hát még azt, hogy ez valójában megengedett a részükre, sőt, mit megengedett, valójában elvárt magatartás mainstream körökben! Akárki a hibás, a magyarokat szidni lehet! (Egy darabig következmény nélkül, azután pedig ez van.)
EX_Terminator
2024. január 25. 16:02
ÉS TI SEM LESZTEK TI ÓCSKA SZAR SZADISZTIKUS PARAZITÁK.
oberennsinnen49
2024. január 25. 14:28
A baloldalban az a probléma, hogy egydimenziósak. Emellett, - talán éppen emiatt - tévedhetetlennek, az igazság egyetlen, kizárólagos birtokosainak képzelik magukat és barátaikat. Mindezért, - álláspontjuk elfogadtatásáért - pszichéjükhöz kapcsoltan logikusan, akár ölni is képesek, gyilkolni, ez a pontosabb kifejezés. És akár ezreket, milliókat. Akkor, amikor pl. Magyarország ellen a legképtelenebb gyalázkodásokkal operálnak, pontosan ezek a tulajdonságaik kerülnek mindenki számára előtérbe. Ezúttal - még - csak szavakkal, politikai dokumentumokkal, még nem jött el a fegyveres tobzódás ideje, de amennyiben az ukrán háború területileg kiterjedtebbé válna, a baloldal 133 napja, a vörös-liber terror - háttérben minden esetben zsidó gyökerű megmondókkal - vbalódi fegyverekkel, valódian gyilkolni akarnak és ha tehetik, fognak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!