A német lap páratlan sértegetéssel reagált Orbán Viktor döntésére

2024. február 02. 10:20

A szélsőségesen magyarellenes publicista szerint Orbán Viktor az Európai Unió nélkül nem több, mint egy tízmilliós, gazdaságilag középszerű ország korrupt kormányfője. De legalább arra végre rájött, hogy a miniszterelnök nem Vlagyimir Putyin kedve szerint mond véleményt.

2024. február 02. 10:20
VON DER LEYEN, Ursula; STOLTENBERG, Jens; SCHOLZ, Olaf; MICHEL, Charles

Orbán Viktor az elmúlt hetekben teljes erőből pumpálta a levegőt abba a lufiba, amelyre fenyegetően a vétó szó volt ráírva. Csütörtökön ez a lufi kidurrant – írja beszámolójában a Süddeutsche Zeitung, pontosabban a szélsőségesen magyarellenes publicisztikákat jegyző Hubert Wetzel, aki azt feltételezi, Vlagyimir Putyin reménykedett abban, hogy a magyar miniszterelnök szívességet tesz neki és „szabotálja" az Ukrajnának szánt segélycsomagot.

A csúcstalálkozót megelőző napokban felgyülemlett düh és frusztráció oka az volt, hogy Orbán Viktor gátlástalanul és megfontolás nélkül használta fel vétójogát

– állítja az újságíró, aki korábban azt állította, jobb lenne az Európai Unió a magyar miniszterelnök nélkül.

Most azt írja, Orbán Viktor célja az volt, hogy előtérbe helyezze „egomániás ideológiai projektjét", amelyben az összes európai jobboldali populista és nacionalista példaképévé és vezetővé akar válni, mindezt Ukrajna kárára.

Orbánnak szüksége van az EU-ra, különben nem több, mint egy tízmilliós, gazdaságilag középszerű ország korrupt kormányfője

– jegyezte meg Wetzel.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2024. február 03. 07:29
Azon kéne elgondolkodni (de szerintem ez már megy is - nagyon helyesen - ld. Kína), hogy mivel lehet helyettesíteni a mercit, audit, siemenst, bosch-t. stb, tehát a német technológiát. Ha ez megvan, akkor a svábok elmehetnek a k anyjukba, nem kellenek többet nekünk.
Jose
2024. február 03. 07:21
Megoldhatatlan dilemma: sajnos kell nekünk Németország, a német cégek beruházásai, közben meg utáljuk őket, mint a kakit. (De át ki szereti őket? Senki.)
2024. február 02. 19:49 Szerkesztve
A németekél nincs véletlen érvényben egy XIX. századi törvény, ami külföldi vezetőkkel szemben bünteti a felségsértést?
bsztcs
2024. február 02. 19:33
Itt német orszagban nincs kortupcio??? Meg nagyobb, mint gondolnänk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!