Ritka alkalmak egyike: teljesen egyetértenek az oroszok és az ukránok valamiben

2024. február 25. 19:46

Érdekes információkat közölt az ukrán hírszerzés.

2024. február 25. 19:46
null

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista és politikus természetes halállal halt meg, az ukrán hírszerzés információi szerint trombózis miatt vesztette életét – közölte Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője.

Lehet, hogy csalódást okozok, de úgy tudjuk, hogy valóban vérrög okozta a halálát. Ez többé-kevésbé megerősített információ, és nem az internetről származik” 

– jelentette ki Budanov vasárnap a Hromadszke ukrán televízió szerint az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború kezdetének második évfordulója alkalmából rendezett kijevi fórumon, újságíróknak nyilatkozva.   

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főcsoportfőnökségének vezetője arra intett: ne higgye senki, hogy az oroszországi „rezsim természetes módon, magától megrendül

Ez a mi segítségünk nélkül irreális” – szögezte le, majd hozzátette: „A stabil oroszországi rezsim veszélyt jelent Ukrajnára és a világra, 

ezért Ukrajna továbbra is hajt végre katonai műveleteket az Oroszországi Föderáció területén. 

Amíg háború van, addig lesznek problémák Oroszországon belül”. A hírszerzési vezető az egyik ukrán tévécsatornának cáfolta, hogy Irán ballisztikus rakétákat szállított volna Oroszországnak. Megerősítette viszont azt, hogy valóban vetett be Oroszország Ukrajnában több, Észak-Koreából származó rakétát, azonban szavai szerint ilyen rakétákat tömegével nem használnak.     

Budanov a Telegramon újabb támadásokat jelentett be orosz katonai célpontok ellen az ideiglenesen megszállt Krím félszigeten. „Új meglepetések várnak az ellenségre, és nem ajánlanám a civil lakosságnak az úgynevezett krími híd használatát” – írta bejegyzésében.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2024. február 26. 14:17
Ez szláv belügy.
akosb
2024. február 26. 11:10
De hát az itteni libnáci korcsok azt mondtákv Putyin ölte meg. Most mi van? :(
mdave88
2024. február 26. 10:21
Hányszor is volt boostolva?
Chekke-Faint
2024. február 26. 10:04
Akkor ez a Navalnij nem hiányzik az ukránoknak sem. Ennyi. Nagy szarkeverő lehetett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!