Aggódnak Ukrajnában, gyengék a védelmi vonalaik a háborúban

2024. március 28. 20:35

A Politico szerint nem elegendők az ukrán védelmi struktúrák.

2024. március 28. 20:35
null

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency via AFP

 

Ukrán politikusok amiatt aggódnak, hogy a hadsereg és a helyi hatóságok nem építik kellő gyorsasággal a szükséges újabb védelmi vonalakat Ukrajnában. A törvényhozók tartanak attól, hogy a jelenlegi védelmi vonalak nem lesznek elegendők, ha az orosz hadsereg offenzívát indít északkeleten és délkeleten.

A Politicónak Rosztiszlav Pavlenko ukrán ellenzéki politikus arról beszélt, hogy előző nyár óta figyelmeztetik az illetékeseket arra, 

hogy ipari mértékben kellene védelmi vonalakat, erődítéseket építeni.

Ősszel Zelenszkij elnök is elismerte, hogy a régi védelmi struktúrákat fel kellene újítani és újakat és kellene építeni az előző évi, sikertelen ukrán ellentámadás időszaka után.

A portál emlékeztet, hogy az ukránok elakadása épp amiatt történet, mert az oroszok az általuk meghódított területen masszív védelmi struktúrákat építettek ki, amiket nem tudtak áttörni az ukránok.

Az ukrán oldalon ellenben csak az elmúlt időszakban gyorsult fel az építkezés. 

A Politico forrása szerint ugyanakkor sem elegendő akna, sem elegendő katona nem akad bizonyos helyeken

a védelem megerősítésére. Zelenszkij elnök a napokban Ukrajna északkeleti részén tekintett meg egy védelmi rendszert. Pavlenko ellenéki képviselő addig is tovább sürgeti az építkezéseket: „Mély erődítésekre van szükség, hogy az orosz bombáknak ellen tudjunk állni”.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­á­n­­­y­­o­­k­­ ­v­­á­­r­­n­­­a­k­­­ ­­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Patika
2024. március 29. 04:28
Aggódnak Ukrajnában, gyengék a védelmi vonalaik a háborúban ---hiába volt minden a helyzetük megmaradt.
B_kanya
2024. március 28. 23:16
remi 2024. március 28. 22:50 " A mélyen beásott központi elemekhez készítik a ruszkik a bunkerromboló fejű FAB-3000-eseket, de ahhoz, hogy azt használni tudják ahhoz előbb offolni kell a hohol lérakot teljesen," A siklóbombák, pláne kis rakéta-rásegítéssel a front mögött 50 km-re lévő célok támadását is lehetővé teszik, viszonylag biztonságosan.
B_kanya
2024. március 28. 23:14
Himiko 2024. március 28. 22:29 "03.28 Amerika B-52-es bombázó" Csúcstech...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!