Külföldön is elismerik: most már nem lehet megállítani Trumpot

2024. március 11. 13:03

Volt erre esélyük az öreg motoros republikánusoknak, de a Financial Times szerint elszalasztották.

2024. március 11. 13:03
null

Nyitókép: Win McNamee/Getty Images

***

A Financial Times hasábjain megjelent publicisztika szerint a régi úthoz ragaszkodó republikánusok meg tudták volna állítani Trumpot, de elszalasztották a lehetőséget. A lap szerint Capitolium január 6-ai ostroma után úgy tűnt, hogy a volt elnök sorsa megpecsételődött., még az újdonsült ellenzék törvényhozási vezetői is elítélték tevékenységét.

Ám Nikki Haley visszalépésével immár teljes a „mérgezést terjesztő” Trump politikai rehabilitációja. Sokan egyenesen úgy gondolják, hogy visszatérése elkerülhetetlen volt, pedig a lap szerint szó sincs semmiféle eleve elrendelésről. A felelősséget a párt vezérkara viseli a történtekért, amiért nem dolgozott ki megfelelő stratégiát és nem hangolta össze az erőfeszítéseket.

Az írás egy történelmi példával szemlélteti ezt: a 80-as években fiatal, elégedetlen mérsékelt demokraták úgy határoztak, hogy visszaveszik a pártot George McGovern híveinek kudarcai után. Létrehozták a Demokrata Vezető Tanácsot, amely a továbbiakban bázisul szolgált a pártot megújítani kívánó új nemzedék számára. Pár évvel később az egyik alapító tag beköltözött a Fehér Házba: ő volt Bill Clinton.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. március 11. 18:14
HAJRÁ
survivor
2024. március 11. 17:51
canadian-deplorable Csak az a megnyugtató hogy a nyugati és keleti proli EGYFORMÁN megdöglik. A nagyvárosi libsi-lumpenek először halnak meg. A woke-cancel-lmbtq-mitu-pedo kérdés egy csapásra megoldódik. Szó szerint EGY csapásra. Összesen 10 nagyváros: Moszkva, Leningrád----New York, London, Párizs, Berlin, ..esetleg még S. F. /L.A Washington, Chicago Esetleg még Varsó, Budapest, Kijev.. de ez másodlagos cél.
survivor
2024. március 11. 17:43
Nem nyerhet Trump. Akkor fuccs az üzletnek. Ha Biden nyer , sokkal közelebb lesz az atomháború, de legalább is a halott nyugati katonák sírjai. Viszont megy a fegyvergyártás és az EU gazdaságának is kaputt. Ami a másodlagos cél.
survivor
2024. március 11. 17:40
Biden fog nyerni. A CIA hackerei elintézik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!