Lukasenka szerint a merénylők nem tudtak bejutni Fehéroroszországba, ezért indultak Ukrajna felé

2024. március 26. 19:15

„Az első percekben, akárcsak Oroszországban, a térség egy részében fokozott biztonsági rendszerre váltottak” – jelentette ki a fehérorosz elnök.

2024. március 26. 19:15

Nyitókép: Ilya Pitalev / SPUTNIK / AFP

 

A Moszkva mellett Crocus City Hall elleni múlt heti véres terrortámadás végrehajtói előbb Fehéroroszországba akartak menekülni, de a fokozott biztonsági intézkedések miatt oda nem juthattak be, ezért másfelé fordultak, és az ukrán határ felé vették az irányt – jelentette ki Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden újságíróknak, szavait a BelTA fehérorosz állami hírügynökség idézte.

Az államfőt arról a verzióról kérdezték, amely szerint a 139 ember halálát okozó – többségükben tádzsik – terroristák a Brjanszki területen keresztül Fehéroroszországba próbáltak bejutni és elrejtőzni. Lukasenka azt válaszolta, hogy 

nem tudtak bejutni Fehéroroszországba, mert „az első percekben, akárcsak Oroszországban, a térség egy részében fokozott biztonsági rendszerre váltottak”. 

Elmondása szerint a belügyi erők, a titkosszolgálat, a határőrség és katonai egységek ellenőrzőpontokat létesítettek az utakon, beleértve az Oroszországba vezetőket is. Az elkövetők 

„látták, hogy sehogy sem jutnak be Fehéroroszországba. Ezért elfordultak, és az ukrán-orosz határszakaszhoz hajtottak” 

– mondta el Lukasenka.

Hangsúlyozta, hogy a fehérorosz és az orosz fél a terrortámadást követő teljes időszakban „hatékonyan és gördülékenyen együttműködött”. Amint Vlagyimir Putyin orosz elnök és ő azt a tájékoztatást kapták a különleges szolgálatoktól, hogy egy autó terroristákkal Brjanszk irányába halad, megállapodás született arról, hogy Fehéroroszország lezárja a maga oldalán azt a területet, amely felé az elkövetők vélhetően tartanak, az orosz fél pedig a saját oldalán – tette hozzá.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. március 27. 06:53
A kérdés bármi lehet, de a választ az adja meg, hogy hol várta a bérük másik fele?
Csigorin
2024. március 27. 02:23 Szerkesztve
ez mindenesetre enyhiti az ukran vonalat kerdes miert vartak vele, valoszinu teszteltek a nyugatot meg kicsit be akartak fosatni a zold bohocot
Nasi12
2024. március 26. 22:07
Ez azt jelenti, hogy az oroszok nem akarják élezni a kérdést a háború kapcsán.
Tommaso
2024. március 26. 21:21
20:12 A magyargyűlölő Hekimeki atomot dobni szorgalmaz Ukrajnára, hátha a halálos mérgekből jut Magyarországra is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!