Mellbevágó választ kaptak a Magyarországot kritizáló amerikaiak

2024. március 14. 09:21

Michael Brendan Dougherty szerint túlzók a Magyarországgal kapcsolatos aggodalmak, hiszen az Egyesült Államok sokkal jobban függ Kínától, és még terroristákat bujtató országgal is szövetkezik.

2024. március 14. 09:21
null

Nyitókép: David Pressman Facebook-oldala

***

Túlzók azok az aggodalmak, amelyek Magyarország és Kína kapcsolatára vonatkoznak, hiszen az Egyesült Államok sokkal jobban függ gazdaságilag az ázsiai nagyhatalomtól, mint Magyarország – áll a National Review oldalán megjelent véleménycikkben.

Michael Brendan Dougherty rámutat, bár egyes cikkek kizárólag a magyar-orosz energetikai kapcsolatokra fókuszálnak, valójában a magyar kormány Horvátországgal és más amerikai szövetségesekkel, köztük Katarral és Lengyelországgal is kötött LNG-szerződést.

A szerző hozzátette, Magyarország egyetlen uniós tagállamként szavazott az EU Izraelt elítélő nyilatkozata ellen – ha a világ csak jó demokráciákból és rossz tekintélyelvűekből állna, Magyarország lenne az egyetlen olyan európai ország, amely a Hamász terrorszervezet mellett áll, ám ehelyett valójában az egyetlen, amely Izraelt támogatja.

És ha a dolgok feketék és fehérek lennének, akkor az USA sem kezelné szövetségesként a Hamász vezetőit bujtató Katart

– jegyezte meg.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­ö­­­g­ö­­­s­­ ­­­l­­­á­­n­y­­­o­­k­­­ ­­v­­­á­­­r­­n­­­a­­­k­­­ ­­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­𝗡
survivor
2024. március 15. 16:03
ÉS HA BIDEN GYŐZ ???
polárüveg
2024. március 14. 12:36
Ez van, amikor valaki kiáll az igazság mellett, és az igazság fényével rávilágít a hazugságokra. Ez egy hazug környezetben nem is oly könnyű. Tisztelet ezért Dougherty úrnak!
blondiner
2024. március 14. 11:07
Tényleg megfordult a világ: 2010-ig Magyarország poszt-szocialista államként az örökölt szovjet kapcsolatokat vitte tovább. 2010-től Magyarország atlantista politikát folytat. Az EU az utolsó 8 évben a valamikori SZU politikáját tette magáévá - amihez jelentősen hozzájárult az USA kommunisztikus politikájának a szervilis átvétele
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!