Nógrádi: A terrortámadás után a világ Oroszország oldalán áll

2024. március 23. 18:16

„Az oroszok kőkemény bosszút fognak állni” – jelentette ki a biztonságpolitikai szakértő.

2024. március 23. 18:16

Nyitókép: MTI/Czimbal Gyula

 

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Magyar Nemzetnek adott interjút szombaton, melyben elmondta, miért állhatott érdekében az Iszlám Államnak végrehajtani a merényletet, illetve, hogy a világ hogy reagált az eseményekre. 

Az oroszok kőkemény bosszút fognak állni”

 – kezdte nyilatkozatát Nógrádi. „A mostani események azt jelentik, hogy Oroszországgal szemben az Iszlám Állam egy része föllépett. Ennek több oka is van. Az egyik a korábbi szovjet, majd orosz politika Afganisztánban, a másik a mostani orosz politika Szíriában, ahol rendszeresen lövik az Iszlám Állam állásait, és úgy érzi nagyon sok ország, hogy az Oroszországban élő muszlimok másodrangú állampolgárok” – folytatta. 

A szakértő kifejtette, hogy érdekes az, hogy az elkövetők Ukrajna felé menekültek, és ilyen messzire eljutottak Moszkvától: „Nyilvánvaló, a világ propagandája föl fogja kapni, hogy miért Ukrajna felé, miért a front felé menekültek, ahol szinte lehetetlen az áttörés, de látszik az, hogy az oroszok le fognak számolni ezekkel az emberekkel. Érdekes, hogy ha ezek az emberek valóban fölkészült harcosok voltak, miért egy olyan menekülési irányt választottak, ahol esélyük sem volt.”

Nógrádi felidézte a legutóbbi Oroszországban történt terrortámadást is. A 2004-es Beszláni merénylet után is kőkeményen leszámoltak az elkövetőkkel, mindenféle tárgyalást mellőzve. 

Azokra az ukrán nyilatkozatokra, amelyekben az olvasható, hogy a támadást szándékosan maga Vlagyimir Putyin szervezte meg, a következőket mondta: „Zelenszkij naponta ad egy interjút. Ezek az interjúk most már abszolút kontraproduktívak. Egyszerűen könyörög, újabb és újabb pénzt és fegyvert kér, de számomra az az érdekes, hogy egy picit az ukrán felső vezetés elveszítette a realitását. Most ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ez egy Oroszország által megrendezett merénylet volt. Ez nyilván felbőszíti Moszkvát. Ha a választások előtt mondta volna, annak lett volna logikája, de a választások után ez egyszerűen butaság, amit mond. Putyinnak nem volt szüksége arra, hogy egy merénylettel a saját hatalmát megerősítse, teljhatalma van. Ennél több hatalmat nem kaphat a kezébe. Nyilván bármi történik Oroszországban, az ukránok elítélik.”

Szerinte az ukrán propaganda „rendkívül rövid távú”.

Ebben a merényletben a világ egyértelműen Moszkva mellé állt. 

Az Egyesült Államoktól kezdve Nyugat-Európa vezetői, akik nem voltak hajlandók gratulálni Putyin megválasztásához, mind kifejezte a részvétét, együttműködését” – jelentette ki a szakértő. 

Itt olvashat részletesebben a péntek esti moszkvai terrortámadásról. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­­n­­y­­o­­­k­­­ ­­v­á­r­­n­­a­k­ ­­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Gordon.
2024. március 24. 13:06
Az arra történő utalás, hogy az akció "idegen zászló alatti" orosz hátterű, csak tükörképe annak az orosz híresztelésnek, hogy az ukránok által szervezett merényletről volt szó - ami az elsőként közreadott orosz hír volt. Az orosz "idegen zászló alatti akció" - féle feltételezés amúgy nem teljesen alaptalan, több ilyen merénylet előfordult: pl. politikusok és kényelmetlen újságírók meggyilkolása, amit "csecsenekre" fogtak, akiknek semmi érdeke ilyesmihez nem fűződött, vagy lakóház robbantások, amiket aztán szigorú intézkedések követhettek, korlátozva különböző szabadság-jogokat (tüntetések, szabad sajtó, vélemény nyilvánítás, stb.) Most ez is jó alkalom lesz hasonlóra, és egy újabb mozgósítás beindítására. Ezzel nem állítom, hogy a merénylet valóban orosz hátterű, de hogy ki fogják használni szovjet mintájú (sztalini?) intézkedések bevezetésére, az adott.
2024. március 24. 10:49 Szerkesztve
A csuti cigány haromezer milliárdot költött a propagandamédiára Ilyen végtelenül ostoba, izzadtságszagú cikkek lettek az eredménye, nyomorék sztálinista fideszkomcsi hazaárulóktól. Szopjátok hat a propagandatokat nyomorultak. Es még a rusnyák propagandát is a magyarok zsebéből fizeti a csuti cigány. Petőfi film, meg szabadságharc, nesze neked..
2024. március 24. 10:41 Szerkesztve
Ez a hazaáruló féreg egy rusnyák propagandista. putlernak nincs még teljhatalma. Akkor mozgósítaná a lakosságot! Ez a vágyatok hazaaruló sztálinista fideszkomcsi fergek, már annyi agyatok sincs, hogy elfelejtettétetek, mit pofáztok minden nap a retkes rusnyák medvéről, aki még nem is csapott oda komolyan. Az atomháborún kívül persze, amit minden nap leírtok, hogy már ideje volna, hazaáruló nyomorékok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!