Albániában is fellépnek a szuverenitás védelme érdekében

2024. április 02. 13:23

A bizottságról, a kormány által érzékelt fenyegetésekről, illetve arról, hogy milyen intézkedések lehetnek kilátásban egyelőre nem adtak tájékoztatást.

2024. április 02. 13:23
null

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az albán kormány bejelentette, hogy külön parlamenti bizottságot kíván létrehozni a külföldi beavatkozás és a közszférában történő dezinformáció elleni küzdelem érdekében – idézte az Euractiv Bledi Çuçi belügyminisztert. A kormányzó Szocialista Párt kérelme értelmében olyan testület állna fel, amely „holisztikus és hosszú távú megközelítést fog alkalmazni az albániai demokratikus folyamatokba való külföldi beavatkozás kezelésére”.

A külföldi beavatkozás magába foglalhatja a közvélemény befolyásolására irányuló hagyományos és a közösségi médiában zajló dezinformációs kampányokat, 

a dezinformáció közvetlen és közvetett pénzügyi támogatását, a közszereplők gazdasági zsarolását és a civil társadalom manipulálását – magyarázta a tárcavezető. A bizottságról, a kormány által érzékelt fenyegetésekről, illetve arról, hogy milyen intézkedések lehetnek kilátásban ilyen ügyek kezelésére, nem adtak további tájékoztatást – írta a lap.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:56
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­­g­ö­­­s­­ ­l­á­­­n­y­o­k­­­ ­­­v­­á­r­­­n­­a­­k­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
bodrigyuri
2024. április 02. 19:06
Ott is aláírnak a WHO-nak?
csoda
2024. április 02. 14:54
Az albán főni Soros Alex spanja és kitartottja, emiatt egy kicsit szürreálisnak tűnik számomra a tali témája.
kuzmics
2024. április 02. 14:51
Albániában elkéstek, ott már mindent a jenkik irányítanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!