Az olasz baloldalt is pénzelte Soros György

2024. április 20. 19:22

A jobboldal felháborodását fejezte ki, hogy az amerikai üzletember beleszól az olasz belpolitikába az anyagi juttatásokkal.

2024. április 20. 19:22

Nyitókép: Fabrice COFFRINI / AFP

Soros György szemmel is jól látható összegekkel támogatta az olasz baloldali pártokat, köztük azt az alakulatot is, amelyik a Budapesten fogvatartott Ilaria Salis aktivista kiszabadításáért harcol – írja a Magyar Nemzet

Az olasz jobboldal felháborodását fejezte ki, hogy az üzletmeber beleszól az olasz belpolitikába az anyagi juttatásokkal. 

A baloldali politikusok érintettségüket tagadták abban, hogy támogatást kaptak volna Soroshoz köthető szervezetektől. Az Adnkronos hírügynökség elsőként közölte, hogy Soros György eurómilliókkal segítette az olasz baloldali pártok kampányát. A hír gyorsan terjedt a fő sajtóorgánumokban is. 

A jelentések szerint 2022-ben a Rachele Scarpa, Sofia Di Patrizi és Caterina Cerroni által alapított Agenda nonprofit szervezet számlájára egymillió-hetvenötezer euró érkezett a Soroshoz köthető Democracy & Pluralism szervezettől.

Beszámolók szerint többek között a Zöldek és az Olasz Baloldaliak Szövetsége is jelentős összegeket kapott az Open Societytől. Ez utóbbi párt Ilaria Salis, a budapesti börtönben fogva tartott szélsőbaloldali aktivista európai parlamenti jelöltjének ügyét is vállalta, és az ő kiszabadításáért küzdött. A pártelnök, Nicola Fratoianni, és más párttagok azonban nem nyilatkoztak a támogatásokról. Információk szerint számos baloldali politikushoz érkeztek jelentős összegek, beleértve Giuseppe Conte volt miniszterelnök baloldali minisztereit és a Demokrata Párt főtitkára, Elly Schleinhez közel álló politikusokat is.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­ ­l­­á­n­y­o­­­k­ ­­­v­á­r­n­­­a­­­k­­­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Zjzj
2024. április 22. 11:27
“Az olasz baloldalt is pénzelte Soros György” Egy idoben zorbant is, nemde?!
auditorium
2024. április 21. 12:53
Ez a téma nem érdekli a Mandiner olvasókat, ezért a Szerkesztőség legutolsó hirnek tette be. sexykitti-74 és Tommaso pedig teleirta a kommentrovatot. Nekik szabad, protekciósok.
auditorium
2024. április 21. 09:57
Elképzelhető. Az olasz baloldalt, a PC-t régebben az oroszok pénzelték. Erre számos bizonyitékot találtak a történészek, miután 5O év elteltével bejuthattak a levéltárakba kutatni. Most pedig az amerikai Mr. Spekuláns keverhet a mostani jobbos kormány ellen, mert saját érdekeiket is védené a globalizációval szemben. Mit jelentene a globalizált Európa? Befogadni a migránsokat (az USA, Ausztrália, Új-Zéland már megtelt), minden tagországban Euró kell az IMF- felügyelete alatt, több pénzt adni a Natonak, a német autógyártást limitálni, a génmódositott termékeket megvetetni, a gendertanokat terjeszteni, a történelmi egyházakat aláásni szektákkal, a cannabist legalizálni minden tagországban, az abortuszhoz való jogot az alkotmányba iratni (igy a nőgyógyászok erkölcsi okokra hivatkozva NEM tagadhatják meg a művi beavatkozást - ma egyes országokban még visszautasithatják), rave partykat vallási körmenetek helyett, angolszáz kultura és angol oktatás a bölcsődéktől kezdve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!