Német lap: Brüsszel egy csodálatos nappal ajándékozta meg Orbán Viktort

2024. április 18. 09:11

A Süddeutsche Zeitungban megjelent publicisztika szerint a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencián konkrét formát öltött a magyar miniszterelnök eurokráciáról alkotott ellenségképe.

2024. április 18. 09:11

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A keddi egy igazán csodálatos nap volt Orbán Viktor számára. A brüsszeli eurokráciáról alkotott ellenségképe, amely állítólag mindenkit balra és zöldre akar átnevelni az Európai Unióban, és el akarja hallgattatni a hozzá hasonló kritikus elemeket, hirtelen konkrét formát öltött – áll a Süddeutsche Zeitungban megjelent véleménycikkben.

Josef Kelnberger felidézte a brüsszeli Nemzeti Konzervatívizmus Konferencián (NatCon) történteket, amelyen

a baloldali városvezetés és a radikális, Európa nagyvárosaiban rendszeresen randalírozó antifa mozgalom tagjainak minden próbálkozása ellenére felszólalhatott Orbán Viktor.

A szerző publicisztikájában azt írta, a jobboldaliak most „játszhatják az áldozatot”, majd felsorolta, hogy többek között a belga, a brit és az olasz kormányfő is elfogadhatatlannak nevezte, hogy Brüsszel szocialista városvezetése alkotmányellenes eszközökkel akarta megakadályozni a konferencia megtartását.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­s­­ ­l­­­á­­­n­­­y­­­o­­­k­­­ ­v­á­­­r­­­n­­a­­­k­­ ­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
Lajoss
2024. április 19. 07:13
Borzadjon a civilizált világ… Minél többet a csüngőhasúból! 😉
Tehetős Totó
2024. április 19. 03:36
Egyszóval igaz minden amit a brüsszelizmusról mondott. Minden egyéb hablaty fölösleges.
Tommaso
2024. április 18. 21:12
A Magyarországon a szólás-, és sajtószabadságot másfél évtizede páros láppal tipró FIDESZ igazságtalanul általánosit egyetlen város egyetlen kerületének egyetlen politikusa által hozott vitatható döntésből, és kritikáját kiterjeszti az egész Európai Unióra. Teljesen alaptalanul, hiszen nemcsak a Momentum, hanem számos liberális és baloldali párt is elitélte a brüsszeli kerületi polgármester téves határozatát. Amit egy Brüsszeli Biróság másnap meg is semmisitett, igazolva azt, hogy Nyugat-Európában - Orbanisztánnal ellentétben - MŰKÖDIK A JOGÁLLAM. A frekvenciákról egyedül döntő MédiaTanács 5 tagjából - 5 FIDESZES. A 19 megyei napilapból - 19 FIDESZES. Napi 24 órában a Közmédia minden hirműsora 100%-ban egyetlen párt hamis, hazug álláspontját ontja a nézőkre. Ez a párt a FIDESZ. Elbocsájtják azokat, akiknek a véleménye nem egyezik a FIDESZ-ével. Számtalan rendezvényt betiltottak, mert a szereplők nem FIDESZ-esek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!