Amerikai kémfőnök: Putyin még csak most lesz igazán agresszív

2024. május 02. 17:28

Avril Haines szerint Putyin egyre agresszívebb taktikájának célja meggyőzni Kijevet arról, a harc folytatása csak növeli az országnak okozott károkat.

2024. május 02. 17:28

Nyitókép: Pavel Byrkin / POOL / AFP

Vlagyimir Putyin orosz elnök úgy látja, hogy a hazai és nemzetközi fejlemények a javára fordulnak, így valószínűleg folytatja agresszív taktikáját Ukrajnában, ezért a háborúnak nem lesz vége egyhamar – mondta csütörtökön az amerikai hírszerzés legfőbb tisztviselője, számolt be a Reuters

Avril Haines, a nemzeti hírszerzés igazgatója a szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottsága előtt elmondta, hogy Oroszország fokozta az Ukrajna infrastruktúrája elleni csapásokat, hogy akadályozza Kijev képességét a fegyverek és csapatok mozgatására, lelassítsa a védelmi termelését, és arra kényszerítse, hogy tárgyalásokat fontolgasson.

Putyin egyre agresszívebb taktikájának célja Ukrajnával szemben az, – például az ukrán villamosenergia-infrastruktúrára mért csapások – hogy Ukrajnát meggyőzze arról, a harc folytatása csak növeli az Ukrajnának okozott károkat, és nem kínál járható utat a győzelemhez” 

– mondta. „Ezek az agresszív taktikák valószínűleg folytatódni fognak, és a háborúnak valószínűleg nem lesz egyhamar vége” – mondta Haines.
 

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P_F_Juli
2024. május 02. 19:10 Szerkesztve
"Putyin egyre agresszívebb taktikájának célja Ukrajnával szemben az, – például az ukrán villamosenergia-infrastruktúrára mért csapások – hogy Ukrajnát meggyőzze arról, a harc folytatása csak növeli az Ukrajnának okozott károkat, és nem kínál járható utat a győzelemhez” Nem is értem, hogy magukat értelmesnek gondoló emberek miért álmodoznak még mindig valamilyen győzelemről az USA-ban. Lehetetlen az ukránok győzelme, ez a kezdetektől tudható volt, mivel Oroszország nukleáris nagyhatalom. Ha a létük kerül veszélybe, akkor bevetik, még akkor is, ha tudják, hogy magukat is elpusztítják. És hogy miért ennyire egyértelmű? Ha nem győznek, nukleáris fenyegetés nélkül is elveszik a hazájuk, Ez volt a célja az USA-nak. Az oroszok "csak" győzhetnek, a világnak akkor lesz esélye fönnmaradni. Ha az oroszok nyernek, az USA sem vesztes otthon, rengeteg nyereséget termelt nekik ez a konfliktus. Presztízsveszteség érheti őket, ami nem nagy ügy, az afgánoktól is fejvesztve menekültek, ez nem számít.
blanconegro
2024. május 02. 18:46
Hogy mindenki milyen kurva okos bmeg...
2024. május 02. 18:36 Szerkesztve
Nincs igaza. Ha putyint prigozsin megpuccsolta volna akkor izelitőt kapna az agressziv viselkedésből. Amikor blinken megfenyegeti kinát, hogy nem merje támogatni putyint, elég ha mi támogatjuk ukrajnát, annak köze nincs az agressziv viselkedéshez. Amit szabad jupiternek ...
Csigorin
2024. május 02. 18:21
a cikkiro szandekosan ferdit, figyelmen kivul hagyva az intenzitas fokozodasanak valodi okat, ami az, hogy az ukranok orosz teruleteket kezdtek tamadni, civil infrastrukturat, olajfinomitokat stb. ERRE adott valasz volt hogy ok, akkor a ti energiaszektorotok is kap. ennek a haborunak akkor lesz vege, ha engeditek a kijevi rezsimnek hogy targyaljon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!