Egész Lengyelország a Mandiner interjújáról beszél – a legsúlyosabb vádak is elhangzottak

2024. május 03. 08:58

A tények nem zavarják össze a lengyel baloldalt, Donald Tusk szavait ismételgetve oroszbarátnak nevezik a Mandinert és Mateusz Morawieckit, pedig a volt kormányfő épp azt mondta el az interjúban, hogy Oroszországnak el kell hagynia Ukrajna területét.

2024. május 03. 08:58

Nyitókép: AFP/Wojtek Radwanski

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek azt követően, hogy Donald Tusk oroszbarát lapnak nevezte a Mandinert csak azért, mert a lapunknak adott interjújában Mateusz Morawiecki azt mondta, Brüsszel veszélyt jelent az európai demokráciára. De emellett azt is kijelentette, hogy Oroszországnak el kell hagynia Ukrajna területét és az orosz katonák háborús bűneiért nemzetközi bíróságnak kell ítélkeznie.

Tusk szövetségeseit viszont nem zavarták össze a tények, alaposan belelendültek Morawiecki kritizálásába.

Robert Biedron, az Új Baloldal társelnöke gyakorlatilag megismételte a kormányfő szavait, hiszen a TVN24-nek azt mondta, Morawiecki úgy viselkedik, mint egy „hasznos idióta". Ennél is tovább ment Krzysztof Brejza, a PO EP-képviselője:

Ez undorító és lengyelellenes. Teljesen ellentétes a nemzeti érdekeinkkel, hogy Morawiecki a Putyin-barát Magyarország arca lesz, és így rágalmazza az Európai Uniót.

A Wpolityce tudósítása idézi Marcin Kierwinskit is, a Bel- és Közigazgatási Minisztérium vezetőjét, aki szerint a Mowawiecki képével „teleplakátolt" Budapest a bizonyíték arra, hogy volt kormányfő és Orbán Viktor oroszbarát és EU-ellenes szövetséget alkot.

A kritikákra reagált a PiS politikusa, Piotr Müller is, aki felhívta arra a figyelmet, hogy ez egy normális interjú volt egy hetilapnak, a szöveget pedig teljes egészében kell értelmezni, nem csak a címet kiragadva. „Az Európai Unió kulcsfontosságú Európa fejlődése szempontjából, de igenis vannak hiányosságok, amiken javítani kell" – tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. május 08. 21:43
Ők most már úgy emlékeznek, hogy a lengyel-magyar barátság SOHA nem lézettet, mivel Magyarország MINDIG is oroszbarát volt. Ők pedig sosem verték le a 1848-49-es és 1956-os forradalmat és pláne nem szálltak meg minket 40 évre. Tán még 1939-ben is mi támadtuk meg őket.
evpus
2024. május 04. 05:58
Az oroszfóbiájuk beteges.
Aerion
2024. május 03. 14:10
Ki akarja itt szétkúrni az európai kultúrát és civilizációt, a moslék, vagy az szuvenerista európai emberek? Ki akarja itt niggereket millióit betelepíteni, a moslék, vagy szuvenerista emberek? Ki tagadja, hogy az európai civilizáció alapja a kereszténység, a moslék, vagy a szuvenerista emberek? Ki szerint jelenti a családot a férfi és a nőn alapuló életközösség, a szuveneristák, vagy a moslék szerint? Ki propagálja azt, hogy a férfiből nő és a nőből férfi o p e r á l h a t ó, a moslék, vagy az ép elméjű emberek? A büdös kurva tetves féreg veszett anyátokat, moslékok. Gennyedékek, ezer halál nem elég a fajtátoknak. Akkor lesz ennél több.
Aerion
2024. május 03. 14:04
gilou-au-clavier És te milyen alapon egyenlősíted a mocskos-undorító moszkovita-komcsi orkszopó nácigeci fajtáddal Magyarországot és a magyarokat? Nincs ilyen egyenlőség, és soha nem is volt. -------- A galandféreg, ami vagy, az nem az ember, hiába létezel emberi testben, hiába fúrtad be magad az ember agyába, és képzeled magadról, hogy ember vagy, nem vagy ember, csak egy féreg. Moslék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!