Német üzenet: Magyarország és Olaszország dönthet az Európai Bizottság jövőjéről

2024. május 03. 10:07

A Bildben megjelent véleménycikk szerint Ursula von der Leyennek Orbán Viktort és Giorgia Melonit kellene meggyőznie ahhoz, hogy az Európai Bizottság elnöke maradhasson.

2024. május 03. 10:07
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Ursula von der Leyen második ciklusa az Európai Bizottság élén egyáltalán nem biztos. Van két kormányfő, aki megállíthatja: Giorgia Meloni és Orbán Viktor – írja a Bildben megjelent véleménycikk.

Albert Link megjegyzi,

bár Von der Leyen nyitott lenne a jobboldali konzervatívokkal kötött megállapodásra, amely után már nem lenne szüksége a zöldekre, ez a szocialisták szemében az ördöggel való lepaktálás.

A szerző hozzáteszi, nem ez lenne az első váratlan szövetség, hiszen a német politikus 2019-ben is megszerezte a magyar miniszterelnök támogatását. Azóta viszont sok minden történt, a kormányfő álláspontja szerint az elmúlt öt év az Európai Unió legkudarcosabb öt éve volt.

Azokat a vezetőket, akik ez idő alatt irányították az EU-t, el kell küldeni

– tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. május 03. 18:18
Üzenem én is, hogy dönteni fogunk!
nempolitizalok-0
2024. május 03. 12:20 Szerkesztve
Ha ez az USA nyomás továbbra is fennmarad, az vagy az USA európai végét, vagy az EU végét jelenti. A libsik nem nagyon fogják fel, hogy nem csak az amerikaiaknak és így nekik is első az üzlet, de a többieknek is. Az amerikaiak most már egyre jobban kezdenek terhet jelenteni. Ergo, az őket kiszolgáló libsik is. Ez két irányba mehet: Egyik irány, a libsi diktatúra folyamatos kiterjesztése, a demokrácia visszaszorítása az EU összes tagállamában központosítással, vétójogok eltörlésével, megfélemlítésekkel, ellenzéki pártok betiltásával azaz a német-francia irány, ebből simán lehet aztán polgárháború, a másik irány a magyar irány, a nemzetek szövetsége.
auditorium
2024. május 03. 12:07
Más tagország sem repes az örömtől a mostani EU-vezetés miatt. Rebesgetnek pár nevet, de csak globalista, több állampolgárságú és az USA-ban tanult utódot keresnek.
makapaka2
2024. május 03. 12:03
Az egész korrupt, folyamatosan kettős mércét alkalmazó balliberős társaságnak el kellene tűnnie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!