Mégis lesz PANKKK

2010. július 01. 11:02

Az elsőlemezes zenekarokat, előadókat támogató PANKKK pályázatai fedezetének zárolása sem jelenti azt, hogy megvonnák a támogatást - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkársága.

2010. július 01. 11:02

Berta András, a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért programigazgatója kedden tájékoztatott, hogy a PANKK-programiroda július 1-től határozatlan ideig szünetelteti tevékenységét anyagi háttér hiányában. A szerdai közleményben pedig már az áll, hogy a programra biztosított 40 millió forint felhasználásának határideje június 30. volt, ezért a PANKK-ot lebonyolító Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus március 2-án kérvényezte a határidő módosítását.

A dátummódosítás május végéig tartó engedélyezési eljárása az új kormány hatáskörébe került a kulturális államtitkárság szerint, a tárca átadás-átvételi csomagjában pedig várja a végső engedélyező aláírást. A PANKKK leállása miatt számos hazai és külföldi projekt és az őszi-téli klubszezonban havi 150 vidéki rendezvény maradhat el.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nhalasz9
2010. július 01. 11:06
Minden fontos dologra lehet forrást találni. Csak akarni kell! Az MSZP tanulhatna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!