Magyar nemzeti nap Sanghajban

2010. augusztus 23. 11:41

A világkiállítás keretében magyar nemzeti napot rendeztek Sanghajban, ahol megjelent a kulturális államtitkár is. Szőcs Géza a magyar-kínai kapcsolatok mélyítéséről beszélt.

2010. augusztus 23. 11:41

Lebonyolították Magyarország nemzeti napját a sanghaji világkiállításon. A magyar zászló felhúzásával kezdődő napon tizenöt tagú delegáció képviselte hivatalosan hazánkat. A programok fénypontja „A város és a zene” című gálaműsor volt, ennek keretében többek között Palya Bea és az Experidance is fellépett.

Jelen volt Szőcs Géza kulturális államtitkár is, aki szorgalmazta a hazánk és Kína közti baráti viszony további erősítését. A politikus támogatja egy budapesti kínai kulturális központ felállítását is. Szőcs a sanghaji Gömböc kapcsán kijelentette: a magyarok kreatívak és büszkék is erre.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagytestver
2010. augusztus 25. 22:05
Vegre megadatott a hatalom elvezete Geza batyanknak is. Ne ertsetek felre, szeretem Gezat, karakteres ember, nem a logopedus kurzusrol megszokott Hiller. De lehet, hogy Hiller Pityu a fogorvostol pattant meg, es keresztben all szajaban a fogszabajzo. Mondjuk rossz otlet egy napon emlegetni Geza batyankat vele, eleg ranezni a ket emberre. Raadasul Geza batyank olyan verseket irt, hogy a legnagyobbak koze emelkedett. Ady-Jozsef Atilla-Faludy szinten ir. O az egyetlen, akire ramondom: udv, orom es aldas ra es csaladjara! Kedves Geza, Sok sikert, la multi ani cu sanatate, iti doresc din toate inima numai bine!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!