Magyar fotósé a World Press Photo legjobb hírképe

2011. február 11. 13:18

Lakatos Péter első díjat nyert a világ legrangosabb fotópályázatának hírkép (Spot News) kategóriájában. Az MTI külsős fotóriporterének felvétele egy 2010. május 22-i tragédiát örökített meg.

2011. február 11. 13:18

Lakatos Péter megnyerte a World Press Photo hírkép (Spot News) kategóriájának első díját. Az MTI külsős fotósának felvételén egy 2010. május 22-i tragédia látható: egy ötven év körüli férfi felkapaszkodott a Szabadság híd egyik pillérének csúcsán lévő turulmadárra, majd éghető folyadékkal locsolta le a ruháját, meggyújtotta és leugrott.

Az év képe díjat egy dél-afrikai fotós, Jodi Bieber nyerte el egy, a családja által megcsonkított afganisztáni fiatal nő portréjával.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2011. február 13. 00:25
Jól mutatja ez a nyugati világ értékválságát , erőszakkultuszát ,és érzéketlenségét. Az a Kispál szám jut az eszembe, amikor az elit a holdról nézi a földi történéseket , és aléltan, élvezkedve ,dekadens módon ünnepli a látottakat..."És húst olyan rég láttak , hogy minden bepárásodott"...
56október
2011. február 12. 14:48
Egy szerencsétlen magyar halála a fődíj?? Na, el tudom képzelni, kikből állhat a zsűri....
OrangeOrder
2011. február 12. 13:01
Hát ez pedig elég saját döntésnek tűnik. Felmászni, magadat felgyújtani, leugrani - szóval kemény előkészületeket igényel. Miért kéne annyira sajnálni, ha cirkuszt akart, ráadásul ilyen profin megtervezve? Ha öngyilkos akart lenni, miért nem inkább valami kevésbé szenzációhajhász módot választott?
Barman
2011. február 12. 09:25
Sziasztok Ez a férfi aki sajnos a képen szerepel..beteg ember volt.Hét gyermeke volt,elképesztő szegénységben.A betegsége,ha jól emlékszem ,skizofrénia..azért lett öngyilkos mert megértette,hogy a betegsége miatt egyszer eljön az a pillanat amikor a családja ellen fog fordulni.Nem akarta bántani őket.. A gyermekek az édesapjukra mint egy hősre,angyalra emlékeznek. Ha valaki megakar döbbenni,kérem nézze meg ezt a filmet..nehéz szavakat találni.. http://www.alomepitok.tv/index.php?menu=videok&video=18 nem szeretnék semmit mondani a fényképet készitőről,a kép utóéletéről és nem akarom megkérdezni,a fotós legalább segitette e bármiben ezeket a gyerekeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!