Bezárt a világ utolsó írógépgyára

2011. április 26. 12:21

Egészen mostanáig létezett írógépgyár Indiában, és bármilyen meglepő, az elmúlt évtizedben a kereslet is fel-felvirágzott.

2011. április 26. 12:21

Egészen mostanáig működött a világ utolsó írógépgyára az indiai Mumbaiban. Bár februárban még cikket írtak a virágzó iparágról, a gyár tulajdonosai most bezárásra kényszerültek a megrendelések csökkenő száma miatt. „2009-ig 10-12 ezer darabot gyártottunk évente. Elsődleges piacunkat a védelmi ügynökségek, bíróságok és az kormányzati hivatalok tették ki”  - mondta a gyár igazgatója. A gyár bezárását követően mindössze néhány száz gép maradt raktáron, legtöbbjük arab nyelvű billentyűzettel.

Indiában a legtöbb közintézményben ma is írógépet használnak a mindennapi munkákhoz. „Ha te számítógépen dolgozol, míg én írógépet használok, én végzek hamarabb” - mondta egy hivatali dolgozó a helyi újságíróknak.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. április 27. 13:22
Lesz még reneszánsza az írógépnek, ha beköszönt a nagy világraszóló energiaválság. Mert kifogynak a fosszilis energiatartalékok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!