Miért beszélnek az európaiak még mindig a háborúról?

2011. december 05. 13:57

Megjelent a XX. Század Intézet legújabb évkönyve, melynek bemutatója és a hozzá kapcsolódó szakmai beszélgetés szerdán lesz a Terror Háza Múzeumban.

2011. december 05. 13:57

Új és fontos szellemi erőfeszítések lenyomata a XX. Század Intézet legújabb évkönyve. A kiadványban a Terror Háza Múzeumban az elmúlt években e kérdésekben tartott konferenciák szerkesztett előadásai olvashatók. Az írások között szerepel a tragikusan fiatalon elhunyt lengyel történész, Andrzej Przewoznikra való emlékezés, akinek egész munkásságát a saját szempont és saját érdek megfogalmazása jellemezte.

A könyv bemutatója és a hozzá kapcsolódó szakmai beszélgetés december 7-én délután 4 órakor lesz a Terror Háza Múzeumban. Ezen részt vesz Schmidt Mária, a múzeum igazgatója és Horváth Miklós hadtörténész. A beszélgetést Betlen János újságíró vezeti.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2011. december 05. 15:54
a válogatás nélküli tömeggyilkossággal fűszerezett háború a modern európaiság esszenciája .. a szakrális dimenziók elvesztésének , részben nagyon is tudatos lerombolásának a végállomása amikor az egófasizmus alapú primitív önző materializmus a másikba , pl másik nemzetbe, annak érdekeibe ütközik mint mint saját kiteljesedésének, gazdagságának korlátjába ... a -gyakran tudatosan szított-gyűlölet virágzása után rendszerint a gyümölcs is beérik : amikor végre nincs korlát gátlás, lehet ölni, sőt szervezett keretek között hatékonyan muszáj ... mérges gázt bombát , lövedéket szórhatnak egymásra , remélve hogy amazok persze akik nem én és nem mi és nem is ember ... iszonyatos kínok között megdöglenek végre ... európa nem humánus mert a humánum nem az emberből ered hanem szakrális közösség, egység direkt -azaz nem képzelt és virtuális , indirekt stb - érzékelésén alapul ... és ettől az európai embert a saját önzése , önérdekeinek kíméletlen követése , és a képzeteihez, való feltétlen ragaszkodása hatékonyan megfosztja ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!