PLACCC Go: kreatív urbanizmus

2012. november 21. 09:42

Fiatal művészek, építészek és urbanisták terveivel, kreatív ötleteivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők a havonta-kéthavonta jelentkező új PLACCC Go programsorozat keretében, amely csütörtökön 19 órakor tartja nyitóeseményét a Művelődési Szint (MüSZi) nevű budapesti közösségi művészeti térben.

2012. november 21. 09:42

A különleges városi helyszínválasztásairól és produkcióiról ismert PLACCC Fesztivál új programsorozatának célja, hogy az alkotók minden alkalommal más-más különleges budapesti helyszínen mutathassák be ötleteiket, és együtt gondolkodjanak az újszerű élményekre fogékony érdeklődőkkel – írták közleményükben a szervezők. A programok között prezentációk, beszélgetések, köztéri és közösségi művészeti akciók, városi séták, vetítések szerepelnek. Első alkalommal, csütörtökön a Játékelemek/Vízi utak című esten a vendégek három projektet ismerhetnek meg. Elsőként Kukucska Gergely építész, a D1618 Műhely vezetője mutatja be az idei PLACCC Fesztiválon megvalósult munkáját, amelyben a ReFunc holland alkotóival közösen hétköznapi tárgyaknak adtak új funkciót.

A VaLyo (Város és a folyó) Csoport fiatal alkotói a Duna Tanösvény nevű informatív Duna-parti sétaútvonal kiépítése után jelenleg egy 5000 négyzetméteres parkot terveznek a Lánchíd lábához, a workshop eredményeiről és a folytatásról a csoport két tagja, Tömör Miklós és Varga Dávid mesél majd. Az estet a Kőbánya-Kispest metróállomás tavaly lebontott műanyag paneleiből tervezett új, vízibiciklis városi közösségi közlekedési rendszert bemutató projekt zárja, amelyet Antal Balázs képzőművész, Kukucska Gergely építész és Polyák Levente urbanista tervezett. A Velencei Építészeti Biennále Magyar Pavilonjának pályázatára készült PANEL projektről Antal Balázs beszél.

A PLACCC Fesztivál 2008 óta minden évben kora ősszel olyan művészeti alkotásokat mutat be, amelyek nem színháztermekben vagy galériákban, hanem városi köztereken, rendhagyó helyszíneken születnek meg. Az elmúlt években csináltak például biciklis színházat, diszkógömbbé alakított betonkeverő autót, bemutattak szlengben éneklő barlangi kórust, Csendautomatát és a mai napig látható az Én, te, ő, mi, ti, ők című képzőművészeti alkotás a budapesti Nyugati téri felüljáró lábain is. A fesztivál egyik célja, hogy bebizonyítsa: a kortárs művészet jelen van a mindennapokban és bárki számára elérhető.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!