Május 7-én nyit Gáti Oszkár új győri színháza

2015. május 05. 17:39

Tizenhat produkciót hoz el májusban Győrbe Gáti Oszkár színművész: az általa vezetett, május 7-én nyitó Menház Színpad májusi programjaira a tervezett műsorok bejelentését követően szinte minden jegy elfogyott.

2015. május 05. 17:39

A győri Kossuth Lajos utca 24. szám alatt található, egykori zsidó menház épületének jobb szárnyában kapott helyet a Menház Színpad. Az épület felújítását és többfunkciós kulturális központtá alakítását a tulajdonos Győri Zsidó Hitközség 2012-ben, az Öt Templom Fesztivált szervező Karzat Színház Nonprofit Kft-vel együttműködve kezdte el.

A felújítás legújabb állomásaként a Menház jobb szárnyában pódium kamaratermet alakítottak ki, ahol Gáti Oszkár Jászai-díjas színművész művészeti vezetésével indul el a Menház Színpad programja. A hetven férőhelyes nézőtérből és 15 négyzetméteres színpadból álló színházterem a hozzá tartozó helyiségekkel minden igényében megfelel két-háromfős produkciók befogadására. Májusban többek közt Csákányi Eszter, Udvaros Dorottya, Lázár Kati, Kulka János, Parti Nagy Lajos, Haumann Péter, Bródy János, Kálloy Molnár Péter, Mácsai Pál, Jordán Tamás, Stohl András és Szabó Győző, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter tart estet a Menház Színpadon Gáti Oszkár felkérésére.

A tervek szerint a májusi tizenhat előadást ősztől újabbak követik. A jegyek egységesen 4500 forintba kerülnek, a nézőket egy pohár pezsgővel üdvözlik az előadás előtt. A Győr Plusz TV híre szerint a produkciókra olyan nagy volt a kereslet, hogy szinte két nap alatt elfogyott az összes belépő. A jegyeket a színművész maga árulta.

Mint azt Gáti Oszkár lapunknak küldött leveléből megtudtuk: a Menház Színpadnak gyorsan híre ment a városban, és hamar össze is állt egy olyan támogatói csapat, akik nélkül az ötlet nem valósulhatott meg. Az előadásokat cégvezetők, győri polgárok és vállalkozások támogatják, egy-egy előadást örökbe fogadva. Az ő nevüket egy táblán teszik közzé minden előadás előtt.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2015. május 12. 22:49
Egész jó kis szdsz-es (agg)menhely, illetve árvaház.
tevevanegypupu
2015. május 07. 22:40
Már minden jegy elkelt, szóval nem is jutna be.:)
tevevanegypupu
2015. május 07. 22:36
Most is óvóda, csak Gáti kapott egy termet benne.Előtte menhely volt, a zsinagóga tulajdona.
Fakutya Vigyora
2015. május 07. 00:10
Buci ül a fűben, szépen szundikálva. Buci talán beteg vagy, hogy már nem is gázolhatsz? Buci hopp, Buci hopp! Máris egyet elkapott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!