Az Operaház titkai

2016. március 29. 18:10

Nincs titkos alagút, amely kivezetne az Operaházból, van azonban kilenc méteres lift, csillárpadlás, és akkora színpadtechnika, amelyben elférne a Vígszínház – derül ki a Heti Válasz videójából, amelyben az Opera nézők számára ismeretlen területeit mutatják be.

2016. március 29. 18:10

A Magyar Állami Operaház volt az első, ahol a színpad és a színpad technika nagyobb, mint a nézőtér – derül ki a Heti Válasz Láthatatlan Budapest című sorozatának 4. részéből, amelyben az Operaházat járják be az alagsortól egészen a tetőig. Borbás Barnát az Operaház korábbi főmérnöke, Borsa Miklós vezette körbe az épületben, amelynek pincéiben a II. világháború idején óvóhelyek voltak. Kiderül az is, hogy az Opera Dunáig kivezető titkos járatrendszere csak legenda, és nincs titkos kiút az épületből, emellett a korábbi főmérnök azt is elmeséli, hogyan tartják karban a hatalmas csillárt.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2016. június 21. 21:01
Én meg épp azt akartam írni, hogy nincs titkos alagút, mert van ugyan egy alagút, de mivel mindenki tud róla, még véletlenül se titkos.
Akitlosz
2016. április 01. 20:54
"Nincs titkos alagút" Én is ezt mondanám, ha titkos alagutam lenne, mert különben nem lenne többet titkos alagutam, legfeljebb csak egy sima alagutam titok nélkül, ami már nem ér annyit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!