Angolul is hirdetik Budapest értékeit

2020. november 13. 12:51

Mostantól angolul is megjelenik a PestBuda várostörténeti magazin.

2020. november 13. 12:51
null

(Forrás: közlemény)

 

Angol fordításban is megjelenik ezentúl a PestBuda internetes várostörténeti magazin, amely a pestbuda.hu weboldalról érhető el. A 2016-ban létrehozott internetes kulturális lap Budapest múltjáról, egyedülálló építészeti és természeti örökségről, történelméről, kulturális hagyományairól, a városlakók egykori és mai életéről nyújt tartalmas és színvonalas olvasnivalót.

Az angol változat elindításával a szerkesztőség a Budapest iránt érdeklődők egyre gyarapodó közösségének tudásvágyát szeretné kielégíteni. A magyar főváros az elmúlt években magára vonta a világ figyelmét páratlanul gazdag kulturális és építészeti örökségével, gyönyörű műemlékeivel, élhető, vonzó és tetszetős közterületeivel. 

Budapest látványosan felértékelődött a külföldiek szemében, és ez jellemzi a Magyarországon élő külföldi cégek munkatársait, a diplomáciai testületek tagjait, az itt tanuló egyetemistákat is, így a pestbuda.hu angol változata részben az ő érdeklődésüket elégíthet ki. Emellett szerte a nagyvilágban, minden földrészen számos olyan magyar gyökerekkel rendelkező ember él, akinek fontos a múlt öröksége, a hagyományok ápolása, az anyaország. A Magyarországról elszármazott családokban a harmadik, negyedik generáció tagjai sok esetben már nem beszélik olyan jól a nyelvet, hogy magyarul is eligazodjanak a történelemben, ám érdeklődnek a gyökereik iránt és szeretnék megismerni azt az országot és annak fővárosát, ahonnan a felmenőik származik. A PestBuda várostörténeti és kulturális magazin angol változata kiváló lehetőség számukra is, hogy Magyarország és a magyar főváros múltjában kalandozzanak.

A PestBuda várostörténeti magazin 2016-ban indult, létrehozásával az volt a cél, hogy legyen egy olyan politikamentes weboldal, amely sokszínűen, változatosan és hitelesen mutatja be Budapest gazdag múltját, építészeti és természeti örökségét, történelmét, kulturális hagyományait, a városlakók egykori és mai életét, s mindemellett figyelemmel követi a város változásait, a jelenkor izgalmas, pezsgő életét s a jövőről szóló terveket is. A pestbuda.hu várostörténeti magazin szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy Budapest páratlanul gazdag kulturális örökségét még jobban, még alaposabban megismerjék a nagyvilág összes országában.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2020. november 13. 19:02
Ezek mindent el akarnak adni.
jetinyugger
2020. november 13. 13:15
Akit érdekel Budapest, az tanuljon meg magyarul, nincs szükségünk az igénytelen tömegturizmusra, helyette nagy hozzáadott értékű munkahelyek kellenek.
villogókékfog
2020. november 13. 13:13
Naponta ránézek a weblapra. Épp azon tűnődtem, hogy jövő évtől befejeződnek a Tarlós-féle fejlesztések geriferi általi átadások. Így a weblap továbbiakban a kormány által véghezvitt fejlesztésekről és a város történetéről fog beszámolni. A fővárosi fejlesztéseket meg nagyítóval fogják keresni. Rovarhotel, cserjeültetés, kerékpársáv és egyéb briliáns fejlesztések.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!