Könyörögtek az ukrán autósok, Kelet-Európában bővít a Tesla

2019. július 02. 16:44

Az ukrán tulajdonosok hívták fel Elon Musk figyelmét arra, hogy szükség lehet a Tesla kelet-európai terjeszkedésére. A cég vezérigazgatója Twitter-üzenetekre reagálva bele is egyezett a bővítésbe.

2019. július 02. 16:44
null

A Tesla végül az ukrán tulajdonosok kívánságai miatt bővülhet tovább Kelet-Európában.

Az elektromos autógyártó már Európa nagy részén jelen van, viszont még mindig sok az olyan kisebb európai autópiac, ahol Tesla nem közvetlenül értékesíti és szereli járműveit, főként Kelet-Európában. Korábban a Tesla úgy döntött, hogy Csehországban és Izlandon is bővít, most pedig Kelet-Európa lehet a célpont.

Olyan országokban, ahol a Tesla nincs jelen, sokan külföldről hozzák be az autókat, ami elég sok problémával járhat. Ilyen ország Ukrajna is, ahol a helyi Tesla-tulajdonosok „kérelmet nyújtottak be”, hogy az autógyártó töltőállomásokat, illetve szervizközpontokat hozzon létre az országban.

A cég alapítója és vezérigazgatója, Elon Musk egy Twitter bejegyzésen keresztül válaszolt az ukrán tulajdonosoknak, vagy a kreatív marketingeseinek. Amikor megkérdezték, hogy 2020-ban tervezi-e a kelet-európai bővítést, a következő választ adta: „valószínűleg korábban”

Az Electrek szerint attól függetlenül, hogy még sok országban nem kaphatók a Tesla modellek, egyre jobban nő a kereslet irántuk. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2019. július 05. 21:08
Elon Musk százmilliókat éget el évente. Miért ne egy Ukrajnai kaland ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!