Uniós pénzügyminiszterek: Határozott, összehangolt lépéseket kell tenni a gazdasági sokk mérsékeléséért

2020. március 24. 13:45

Az uniós tagállamok pénzügyminiszterei hétfőn tartott videokonferenciájukon egyetértettek abban, hogy határozott, összehangolt lépéseket kell tenni a koronavírus-járvány okozta gazdasági sokk mérsékelése és az államháztartások fenntarthatósága érdekében.

2020. március 24. 13:45
null

Kijelentették: a koronavírus-világjárványnak már most erősen negatív hatása van az európai gazdaságra. A további kihatások a járvány időtartamától, továbbá a nemzeti és az európai szintű intézkedésektől függnek.

A pénzügyminiszterek jóváhagyták továbbá az Európai Bizottság pénteken bejelentett javaslatát a Stabilitási és Növekedési Paktumban szereplő általános mentesítési záradék alkalmazásáról, amely lehetővé teszi a nemzeti kormányoknak, hogy az európai költségvetési keretrendszerre általában alkalmazandó költségvetési követelményektől eltérve válságkezelő intézkedéseket hozzanak.

(MTI)
 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. március 26. 18:01
Mióta tart a járvány az EU-ban? És még ott tartanak, hogy kéne valamit csinálni együtt?
Héja
2020. március 26. 18:01
Ilyenkor jön létre 5-6 bizottság 8-10 albizottsággal, titkársággal, megemelt fizetéssel, költségtérítéssel, kiemelt nyögdíjjal, stb.
Kristály
2020. március 25. 09:17
Megengedték a tagországoknak hogy egy pár polgárt megmentsenek, " bele nézünk a kasszátokba ebből 90% a Miénk ( EU) a többit ráfordithatjátok a polgárokra, - kérdés: és a többi?? - felelet: kirepülnek az űrbe ott úgyis van sugárzás maguktól meggyogyulnak, de hitelből nem lehet gyógyítaní csak zülleni " mondta a Tanács.
Lombi
2020. március 24. 19:56
Nem tűnik fel, hogy uniós, szuverén nemzetállamok pézügyminiszterei tárgyaltak? A "több uniót" duma elveszett az unió bénázása, bénultsága okán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!